Elämänmakuista elämää

Yksilökeskeinen elämänsuunnittelu, YKS, on Esperin kehitysvammapalveluiden yhteinen toimintafilosofia. Menetelmä sisältää joukon erilaisia arkisia työmenetelmiä ja lähestymistapoja, joilla varmistetaan, että kehitysvammaiset asukkaat saavat yhtenäisen mahdollisuuden päättää omista tärkeistä asioistaan. Osassa Esperin kodeissa YKS on jo tuttu menetelmä entuudestaan, ja kokemukset ovat positiivisia.

Yksilökeskeisen elämänsuunnittelu ohjaa kotien toimintaa

Yksilökeskeisen elämänsuunnittelun myötä Esperin Kehitysvammapalveluissa otetaan käyttöön uusia työskentelytekniikoita ja –menetelmiä. Ne auttavat ymmärtämään pieniä asioita, jotka ovat asukkaillemme arjessa tärkeitä, ja toisaalta myös asukkaan isompia unelmia ja haaveita. Näin voimme tehdä asukkaan merkitykselliset asiat näkyviksi hänelle itselleen, mutta myös henkilön läheisille ja hänen kanssaan työskenteleville henkilöille.

Yksilökeskeistä elämänsuunnittelua voidaan käyttää apuna myös silloin, kun kehitysvammaisen palveluita ja erilaisia tukitoimia suunnitellaan kunnan omatyöntekijän kanssa. Menetelmän tärkein tavoite on se, että asukkaamme saavat itse päättää oman elämänsä sisällöstä.

Hyväksythän markkinointievästeet sivuston vasemman alakulman evästerattaasta nähdäksesi sisällön.