Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Hyryn Hoiva tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua 9 kehitysvammaiselle aikuiselle Hyrynsalmella. Osaksi Esperiä Hyryn Hoiva liittyi kesäkuussa 2022.

Mielekäs arki

Esperi Koti Hyryn Hoivassa asukkaat saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeensa sekä toimintakykynsä mukaan. Asukkaat osallistuvat kodin päivittäisiin toimiin ja arjen askareisiin omien voimavarojensa puitteissa. Heitä kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon.

Asukkaita kohdellaan ystävällisesti ja tasavertaisesti. Heidän mielipiteensä ja toiveensa otetaan huomioon yhteisistä asioista päätettäessä. Jokainen asukas on oma yksilöllinen persoonansa, joka ansaitsee kunnioituksen ja arvostuksen sekä ystävällisen ja inhimillisen kohtelun.

Turvallinen koti

Asukkaat saavat sisustaa huoneensa mieltymystensä mukaisesti. Kodissa on yhteinen olohuone, jossa jokainen voi oleskella ja osallistua yhteisiin toimintatuokioihin. Lisäksi kodista löytyy tilava keittiö, jossa asukkaat saavat osallistua ruoanlaittoon, leipomiseen sekä kodin keittiötöihin. Asukkaiden käytössä on sauna, pesuhuone sekä neljä vessaa. Tilava askarteluhuone ja apukeittiö ovat ahkerassa käytössä esimerkiksi henkilökohtaisessa ohjauksessa.

Yhteisöllisyys toteutuu hyvin kodin yhteisten tilojen myötä. Viikoittaiseen ohjelmaan kuuluvat erilaiset askartelu-, laulu- ja pelituokiot. Yhteiset ruokailuhetket ja muut arjen askareet ovat osa päivittäistä toimintaamme. Kodin tunnelmaa nostattaa pihalla oleva oma terassi, jossa erityisesti kesäisin vietämme paljon aikaa.

Viihtyisä ympäristö

Esperi Koti Hyryn Hoiva sijaitsee Hyrynsalmen keskustassa. Kunnan palvelut ovat meitä lähellä. Yhtenäiskoulun ulkoilukentälle on noin 300 metrin matka kodista ja Hyrynsalmen kirjastolle on alle 200 metrin kävelymatka. Kuntosali sijaitsee kodin pihapiirissä ja ympäröivästä luonnosta pääsemme nauttimaan kävellen  muun muassa esteetöntä rantatietä pitkin