Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Jukola on turvallinen ja viihtyisä kehitysvammaisten koti lähellä Ranuan keskustaa. Jukolassa on asumispalveluita kehitysvammaisille monenlaiseen tuen tarpeeseen:

- pysyvää autettua asumista
- kuntoutustavoitteellista siirtymävaiheen asumista ohjatusta kohti tuettua asumista
- koulun aikaista ohjattua tai autettua asumista
- vanhempien tai muun huollosta vastaavan omaisen tarpeesta lähtevää loma- tai intervalliasumista
- asiakkaan omasta lomantarpeesta lähtevää loma- tai intervalliasumista, meillä on tähän tarkoitukseen kaksi intervallihuonetta.

Jukola on aloittanut toimintansa kesällä 2012. Osaksi Esperi Care -konsernia se liittyi kesällä 2017.

Toiminnallinen arki

Toiminnan ydintavoite on hyvä, turvallinen ja mahdollisimman itsenäinen kuntouttava asuminen sekä asukkaiden oman arvotaustan huomioiminen. 

Jukolassa on myös monipuolista viriketoimintaa. Viriketoiminnan tavoitteena on yksilön sosiaalisten taitojen vahvistaminen, arkielämän taitojen harjaannuttaminen sekä kaikenlaisen luovan toiminnan harjoittaminen. Osa Jukolan asukkaista käy kunnan työtoiminnassa tai avotyötoiminnassa. Virike- ja työtoiminnan toteuttamisen lähtökohtana on yksilökeskeisyys.

Viihtyisä ympäristö

Kaikilla on oma asunto yhteisen katon alla. Jukola sijaitsee rauhallisella omakoti- ja rivitaloalueella aivan keskustan tuntumassa. Koti sijaitsee lähellä kaikkia keskeisiä palveluita ja yhteistyökumppaneita, esim. Ranuan Kristillinen kansanopisto 2 km, kunnan keskusta 1 km, terveyskeskus 2 km ja Ranuan eläinpuisto 2 km.