Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Kastanja tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista 15 kehitysvammaiselle ja kevyempää tukiasumista 5 asukkaalle. Kastanja on turvallinen ja virikkeellinen koti, johon omaiset ja ystävät ovat aina tervetulleita. Kastanjassa järjestetään myös päivätoimintaa sekä muutto- ja asumisvalmennusta, kysy lisää!

Toiminnallinen arki

Asukkaat osallistuvat hoitokodin päivittäisiin toimiin yksilöllisen toimintakykynsä mukaisesti. Asukkaita kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon. Toiminnan lähtökohtana on aktiivinen arki. Monipuolinen virike- ja harrastustoiminta ovat viikko-ohjelman kulmakiviä. Arkipäivisin asukkaat osallistuvat päivä-, työ- tai avotyötoimintaan. Päivä- ja työtoiminta luovat rytmiä ja säännöllisyyttä arkeen.

Turvallinen koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone, wc-/kylpyhuone sekä kodinomaisesti sisustetut yhteistilat. Viihtyisä piha-alue ja läheinen luonto tarjoavat mahdollisuuden monipuoliseen ulkoiluun ja harrastamiseen. Keskustan palvelut on helposti saavutettavissa.

Tuettu asuminen

Kastanja tarjoaa tuettua asumista viidelle lievästi kehitysvammaiselle henkilölle. Tuetun asumisen asiakas tarvitsee vain vähän tukea päivittäisten askareiden hoitamisessa ja valmennusta itsenäistymisen taidoissaan. Toimintamme lähtökohtana on aktiivinen arki, jossa asukasta tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon.

Asunnot sijaitsevat rivitalossa samassa pihapiirissä ympärivuorokautisen palveluasumisen yksikön kanssa. Jokaiseen asuntoon on oma sisäänkäynti. Asunnot ovat kooltaan 34,5 m2 sisältäen oman wc-/kylpyhuone- ja keittiötilan. Lisäksi asunnoissa on pieni terassi. 

Asumisen palvelut

Autettuun asumispalveluun kuuluvat ympärivuorokautinen apu, ravitsevat ateriat, toimivat tukipalvelut sekä monipuolinen harrastus- ja viriketoiminta. Tukiasumiseen kuuluu ohjaus ja apu päivittäisissä toiminnoissa sekä asukkaan hyvinvoinnista huolehtiminen.