Esperi Hoitokoti Kevätportti, Rovaniemi

Kuulumisia
Puolukkahillo
7.9.2020

Syksyä ja marjoja

Asukkas ollut kotilomilla ja käynyt Hilloja keräämässä meille muillekkin. Samoin myös mustikassa josta onkin nautittu raikkaasti puurojen kanssa, Nyt puolukka alkaa kohta olemaan kypsä ja sitä olikin meille tuonut asukkaan isä ämpärillisen. Siitäpä innostuneena tekasin yövuorossa 2 purnukkaa Puolukkahilloa.
Työtakki
4.8.2020

Työtä ja marjoja

Näinhän se menee että syksy se tulla jolkottaa ja koulut ja työt alkaa. Niin meillä nuorillakin työt alkaneet ja tällä viikolla koulu. Tässäpä onkin kuva yhden reippaan nuoren takista joka aloitti työt tällä viikolla kun keväällä valmistui.
Herkkua ja sade päivän iloja
20.7.2020

Sadepäivän iloja

Sadepäivänä voi hamahelmeillä ja taikahiekkailla. Hamahelmeily on rauhallista ja rauhoittavaa tekemistä kun pitää olla tarkkana kuin porkkana helmien suhteen :) Hiekka taas kivasti käsille antaa tunnustelua kuin se valuu sormien välistä. Ja sillä voi tehdä vaikka mustelakan tai autoille tehdä kilparadan.
Kesäinen retki.
7.6.2020

Kesäinen retki.

Me kävimme asukkaiden ja ohjaajien kesken retkeilemässä Rovaniemen keskustassa.
Kävimme pohjanhovin rannassa jätskikiskalla nauttimassa jäätelöä kuumana kesäpäivänä ja ihmettelemässä samalla jokea ja sen tulvaa.

Mukavaa ja lämmintä kesää kaikkille :)
musiikkia ja jumppaa...
1.6.2020

Näin se kesäloma toimii....

Heipähei kaikille täältä Rovaniemeltä!

Vaikka tulvavesi uhkaa koko ajan kaupunkia, emme ole antaneet sen lannistaa mieltämme vaan olemme nauttineet lämpimistä päivistä. Lunta ei ole enää kuin pukatuissa kasoissa ja takapihalle olemme koonneet yhdessä asukkaiden kanssa jo trampankin. Lämpimät päivät ovat tuoneet taas kuvioihimme päiväkahvit takateranssilla ja liikuntaa monessa muodossa takapihallamme. Asukkaat ovat nauttineet auringosta ja pallojumppakin on saanut uusia ulottuvuuksia niinkuin kuvasta näkyy. Osa ohjaajistamme jäi jo kesälomille, osa painaa duunia loistavien asukkaidemme parissa. Joukkomme vahvistuu kesän aikana ja se tuo taas uutta virtaa työhömme näiden nuorten aikuisten parissa.Hyvää Kesää Kaikille!
Synttärikakku
24.5.2020

Kevät on juhlien aikaa

Kevät puhkeää kukkaan ja nyt täytekakun muodossa. Juhlimme asukkaan synttäreitä ja nautimme ulkoilmasta ja grilli ruuasta. Musa soi ja hauskaa oli. Nauroimme ja söimme =)
Simat ja Viinimarjamehut
26.4.2020

Vappua odotellessa

Vappu bileitä odotellessa on laitettu simat pulloihin. Saa asukaat sitten vappuna nauttia makeiden munkkien kanssa simaa. Maijän ihanat nuoret rakastaa mehua ja itse tehtyä mehua. Sitäkin on yövuorossa tehty n.5 litraa=)
Valkosipuli ja  koronankarkoitusta ;)
13.4.2020

Pääsiäinen

Mehän innostuttiin tässä Pääsiäsen aikaan oikein urakalla karkottamaan kaikki ihmistäpienemmät :D Talossa ja asukkailla on hyvät tuoksut kun valkosipuli leijailee :)
2.3.2020

Kevättä kohti...

Kevättä koti mennään hurjaa vauhtia. Rovaniemellä lunta piisaa mutta kelit olleet niin vaihtelevia että ulkoiluhommat on jääneet ihan liukkauden takia hieman vähemmälle. Mutta ollaan me sisälläkin touhuttu. Asukas ostanut itselleen uuden koulupöydän niin se on kasattu apuna. Ystävänpäiväkorttiakin tehtiin ja kortteja jaettiin ahkerasti . Tehtiin jopa herkkuruokaa kun harvoin on kanansiipia niin mehän sitten asukkaille niitä paistettiin. Asukkaat toivoivat . Myös lisukkeena oleva sallaati on meidän reipas asukas tehnyt. Ohjaaja teki ja hurautti nuorille majoneesin kastikkeeksi salaatille ja siiville :P
Katso lisää