Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Raumalla sijaitseva Esperi Koti Kivitasku tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista kodinomaisessa ympäristössä 15 kehitysvammaiselle sekä erityistä tukea tarvitsevalle henkilölle. Vakituisen asumisen ohella, palveluun kuuluu myös tilapäishoito esimerkiksi omaishoitajan vapaiden tai asumisharjoittelun ajaksi. Kivitaskussa työskentelee osaava henkilöstö, joka on erikoistunut autismikirjon asiakkaisiin.

Mielekäs ja aktiivinen arki

Kodin asukkailla voi olla erityisen tuen tarpeita niin psyykkisellä, fyysisellä kuin sosiaalisella alueella. Asukkaille laaditaan hoito-, palvelu ja kuntoutussuunnitelma, jonka mukaan asukkaan toimintakykyä pyritään kehittämään ja ylläpitämään päivittäisissä toimissa hänen itsemääräämisoikeuttaan kunnioittaen. Kommunikaation tukeminen ja omatoimisuuden edistäminen ovat tärkeitä tavoitteita Kivitaskussa. Asukkaita tuetaan mahdollisimman itsenäiseen ja omatoimiseen arkeen - asukkaan yksilöllinen tuen tarve huomioiden.  

Toiminnan lähtökohtana on aktiivinen ja mielekäs arki, jota tukee monipuolinen virike- ja harrastustoiminta. Arkipäivisin asukkaat osallistuvat kunnan järjestämään päivä- ja työtoimintaan, sillä nämä luovat rytmiä ja säännöllisyyttä arkeen. Asukkaat osallistuvat myös yksilöllisten voimavarojensa mukaisesti kodin askareisiin, kuten kodin puhtaanapitoon, pyykkihuoltoon ja ruoanlaittoon. Toiminnassa ja sen suunnittelussa otetaan huomioon osallistujien toiveet, erityispiirteet ja aistitoimintojen erilaiset vaatimukset. 

Turvallinen koti ja viihtyisä ympäristö

Kivitasku on esteetön yksikerroksinen kodikas talo, jossa jokaisella asukkaalla on käytössään oma tilava 25 neliön huone ja wc-/suihkutila sekä viihtyisät yhteistilat. Asukkaat voivat itse sisustaa oman huoneensa mieleisekseen. Kodin tunnelmaa nostattaa saunan lisäksi avaran piha-alueen ihana terassi, jossa voi nauttia aurinkoisista päivistä vuoden ympäri. 

Linja-autot kulkevat kätevästi aivan kodin vierestä ja kävelymatkan päästä löytyvät lisäksi kirjasto, ruokakauppoja sekä ostoskeskus. Kivitaskun läheisyydessä on myös luontoa, jossa retkeily ja ulkoilu on turvallista. Noin 1,3km päässä sijaitsevassa Vanhan Rauman alueella idyllisissä maisemissa voi puolestaan huilata hetken maistelemalla torin herkkuja tai osallistumalla erilaisiin tapahtumiin. 

Kiinnostuitko? Tule tutustumaan Kivitaskuun ja varaa oma esittelyaika soittamalla tai laittamalla sähköpostia