Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Kivitasku tarjoaa tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille henkilöille viihtyisällä alueella Raumalla. Kivitaskussa on 15 autetun asumisen asukaspaikkaa ja henkilöstö paikan päällä ympäri vuorokauden. Kivitasku on valmistunut kesällä 2013.

Mielekäs arki

Kivitasku tarjoaa kodin eriasteisesti kehitysvammaisille henkilöille. Kaikille asukkaille laaditaan hoito- ja kuntoutussuunnitelma, jonka mukaan asukkaan toimintakykyä pyritään kehittämään ja ylläpitämään päivittäisissä toimissa hänen itsemääräämisoikeuttaan kunnioittaen. Kivitaskussa työskennellään kuntouttavan työotteen periaatteita noudattaen.

Asukkaat osallistuvat kodin toimintaan omien, yksilöllisten voimavarojensa mukaisesti esimerkiksi kodin askareisiin, puhtaanapitoon, pyykkihuoltoon ja ruoanlaittoon. Kivitaskun arkeen kuuluvat aktiivinen ja monipuolinen harraste- ja viriketoiminta kuten erilaiset retket ja juhlat. Toiminnassa ja sen suunnittelussa otetaan huomioon osallistujien toiveet, erityispiirteet ja aistitoimintojen erilaiset vaatimukset.

Viihtyisä koti

Kivitaskun rakennus on esteetön yksikerroksinen viihtyisä talo, joka sijaitsee Rauman keskustan ja palveluiden läheisyydessä. Jokaisella asukkaalla on käytössään 25 neliön oma huone sekä esteettömät kylpyhuonetilat. Kivitaskun viihtyisät ja kodinomaiset yhteistilat ovat asukkaiden vapaassa käytössä. Kodin tunnelmaa nostattaa avaran piha-alueen ihana terassi, jossa voi nauttia aurinkoisista päivistä.