Esperi Hoitokoti Narikka, Järvenpää

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

13

helmikuu

2020

Mennään bussilla

Asumisvalmennuksessa harjoitellaan paljon erilaisia arjen juttuja. Bussilla kulkeminen voi olla aluksi ihan uusi juttu.
Hoivakoti Narikka Järvenpää Bussi

Meillä kaikilla on luontaisesti erilaisia taitoja liittyen ihan tavalliseen arkeen. Juuri siihen "tylsään" arkeen, kuten pyykkäämiseen, tiskaamiseen tai mihin tahansa. Sitten on sellaisia juttuja, joita harjoitellaan hieman enemmän ja se voi olla arjessa ihan uusi juttu.

Bussilla matkustaminen on jännittävää, eikä äkkiseltään välttämättä tunnu kovin kummoiselta jutulta. Kuitenkin, onnistuneen bussimatkan eteen täytyy tehdä aika paljon juttuja. Pitää tietää, mihin bussiin noustaan. Pitää tietää pysäkki. Pitää pysäyttää bussi käden heilautuksella. Pitää löytää lippua varten oikeanlainen raha. Pitää maksaa. Pitää tietää, millä pysäkillä jäädään pois. Pitää painaa stop-nappulaa. Pitää tietää reitti lopulliseen määränpäähän.

Matka kerrallaan taidot karttuvat. Harjoittelu tekee mestarin!

4

helmikuu

2020

Tatuointikuumeen lievitystä

Eräs asiakkaamme otti noin vuosi sitten ensimmäisen tatuointinsa, jota oli suunniteltu jo pitkään. Tatuoinnin ottaminen lisäsi entisestään jo jyllännyttä tatuointikuumetta ja uutta tatuointia alettiin suunnitella heti ensimmäisen saatua. Kun oli selvillä millainen kuva tulisi, oli aika varata aika Mustaamoon tutulle tatuoijalle!
Hoitokoti Narikka Järvenpää Tatuointi

Uutta tatuointia on suunniteltu ja mietitty kovasti, millaisen haluaisi ja mihin se tulisi. Asiakas päätyi ottamaan Suomen jääkiekkomaajoukkueen logon olkavarteensa, jonka päälle tulisi vuosiluku 2019, voittihan Suomi jääkiekon maailmanmestaruuden viime vuonna! Kuva etsittiin netistä ja vietiin jo aiemmin Mustaamolle, jotta tatuoija tiesi mihin varautua.

Hoitokoti Narikka Järvenpää Tatuointi

 

Kun tatuointipäivä viimein koitti, asiakas otti ystävän ja ohjaajan mukaan Mustaamolle. Suunnitelmien ollessa selvät sekä asiakkaalla että tatuoijalla, ei mennyt aikaakaan kun tatuointi oli jo valmis. Reipas asiakas oli tatuoinnista ikionnellinen ja sitä hoidettiinkin ahkerasti seuraavat päivät. Uusi tatuointi on jo suunnitteilla, millaisenkohan tatuoinnin seuraavaksi näemme?

Hoitokoti Narikka Järvenpää Tatuointi

30

tammikuu

2020

Onnea matkaan!

Elämä täynnä yllätyksiä, minne tuo ja minne vie. Välillä seistään seuraavan vaiheen kynnyksellä.
Hoivakoti Narikka Järvenpää Onnea matkaan

Elämä on jännä juttu. Jokainen kohtaa elämässä varmasti ainakin kerran sellaisen hetken, jolloin ollaan suuren muutoksen äärellä. Ne pohdituttavat paljon, huomattavasti enemmän kuin pienet muutokset. Tiedättehän, vaikka mihin järjestykseen mööpelit asettelisi, se on sellainen pieni muutos. Suuria muutoksia elämään tuo kuitenkin sellaiset hetket, kun tiedät jotain päättyväksi ja sen myötä jotain uutta alkavaksi: ihan uuden elämänvaiheen.

Niinpä meilläkin vietetään aina aika ajoin läksiäisiä, kun uudet tuulet puhaltavat Narikasta pois päin. Muistellaan vuosien aikana sattuneita kommelluksia, juhlia ja pieniäkin juttuja. Lähdön hetkellä muistutellaan, että niin halutessaan saa piipahtaa juomassa kupposen kahvia. Onnea matkaan, jokaiselle, pieniin ja isoihin seikkailuihin!