Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Esperi Koti Oulun Iiris lämminhenkinen koti kehitysvammaisille. Koti tarjoaa ympärivuorokautista autettua asumista 10 henkilölle ja tukiasumista neljälle henkilölle.

Toiminnallinen arki

Hoitokoti Oulun Iiriksen asukkaat osallistuvat kodin päivittäisiin toimiin ja arjen askareisiin yksilöllisen toimintakykynsä mukaisesti. Toiminnan lähtökohtana on aktiivinen arki. Asukkaita kannustetaan omatoimisuuteen, itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon.  

Päivittäinen ulkoilu ja mielekäs tekeminen ovat viikko-ohjelman kulmakiviä. Aktiviteetit ovat monipuolisia, jotta jokaiselle löytyy mielekästä tekemistä. Toiminta teemoitetaan vuodenaikojen ja erilaisten juhlapyhien mukaan unohtamatta, että tavallinen arkikin voi olla yhtä juhlaa. Yhdessä vietetään juhlapyhiä ja syntymäpäiviä, osallistutaan yksin ja yhdessä mielekkääseen harrastustoimintaan ja vieraillaan paikallisissa tapahtumissa. Lisäksi osa asukkaista osallistuu päivä- ja työtoimintaan kodin ulkopuolella.

Viihtyisä ympäristö

Koti sijaitsee rauhallisella asuinalueella kauniin luonnon läheisyydessä Oulussa Syynimaan aueella. Kävelymatkan päässä on Kaijonharjun keskusta sekä Linnanmaan kauppakeskus, jossa on Prisma, pizzeria, kampaamo. Oulun keskustaan on matkaa 5 km, Ammattiopisto Luovi sijaitsee 6 km päässä ja bussipysäkki 200m päässä.

Luhtitaloyhtiö, jossa on 5 taloa. Oulun Iiris on E-talon alakerrassa. Tukiasunnot ovat E-talon yläkerrassa, samoin kuin asukkaiden vapaa-ajantila. Asiakas voi vuokrata asunnon pihapiiristä ja henkilökunta antaa asiakkaalle tukipalveluja. Asukkailla on oma grilli takapihalla. Taloyhtiön piharakennuksessa on pyykkitupa, sauna ja kerhotila. Kodin piha on viihtyisä ja asukkaiden kanssa vietetään paljon aikaa yhdessä niin omalla pihalla kuin lähimaastossakin. Etupihalla on huvimaja, leikkipaikka ja keinut.