Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

31

lokakuu

2023

Halloweenbileet

Meillä Esperikoti päivälehdossa vietetään joka vuosi halloweenjuhlia. Juhlien järjestämisvastuu kiertää vuorovuosin Toivolan, Onnelan ja Kimaran välillä. Tänä vuonna juhlat vietettiin Toivolassa.
Halloweenjuhlat

Halloweenjuhlat alkoivat perinteiseen tapaan alkumaljoilla ja tunnelmaa loi upeat koristelut ja taustalla soiva hyytävä musiikki.

​  esperikoti-päivälehto-hartola-halloweenjuhlat
Juhlissa nähtiin toinen toistaan hienompia asuja

Ohjelmassa oli herkuttelun lisäksi erilaisia pelejä ja ennustaja kuljeskeli juhlaväen joukossa ennustaen kaikille halukkaille korteistaan tulevia tapahtumia.

​  esperikoti-päivälehto-hartola-halloweenjuhlat
Hernepussinheitossa oli palkintona pieniä halloweenaiheisia herkkuja

 Trajoilujen kohokohta oli upeekin upeampi kakku, jonka oli meille tuttuun tapaan loihtinut Anni Pajunen. Hurjasta ulkomuodostaan huolimatta kakku oli mainion makuista.

​  esperikoti-päivälehto-hartola-halloweenjuhlat
Kaamea kakku maistui kaikkea muuta kuin kaamealta

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

Ateneumissa
23.2.2024

Taideretki Helsinkiin

Olimme pienellä porukalla mukana Hartolan kultturitoimen ja Taidetila Taikun järjestämällä taideretkellä. Retkellä tutustuimme Ateneumin "Väriä ja valoa-imperessionistien perintö"-näyttelyyn. Aikaa jäi myös shoppailulle.
Pizzapäivä
9.2.2024

Pizzaperjantai

Tänään vietetään kansainvälistä pizzapäivää.
Pizza-sana on alun perin tarkoittanut kaikkia taikinapohjaisia ruokalajeja. Nykyisin taikinapohjaa suuremmassa roolissa on yleensä pitsan päälle pantavat täytteet. Pitsasta on kehitelty vuosien varrella lukuisia eri versioita, aina uudenlaisista pohjan raaka-aineista taitettuihin versioihin. Pääasiana yleensä on, että pitsassa on runsaasti juustoa ja tomaattikastiketta.
ääneen lukemisen päivä
1.2.2024

Luetaan ääneen

Tänään vietetään maailman ääneen lukemisen päivää.
Ääneen lukeminen avaa kaikille mahdollisuuden tietoon ja tarinoihin lukemisen ja ymmärtämisen vaikeuksista huolimatta.
piirakkapäivä
23.1.2024

Piirakkapäivä

Tänään vietetään kansainvälistä piirakkapäivää!

Piirakkapäivä, eli Pie Day on lähtöisin Amerikasta, jossa
Coloradolainen ydininsinööri Charlie Papazian sai 1970-luvun puolivälissä ajatuksen, että hänen syntymäpäivänsä tunnetaan myös nimellä Pie Day. Vuodesta 1986 lähtien siitä on tullut virallinen juhla.
omaohjaajahetki
17.1.2024

Omaohjaajahetki

Yhteistä tekemistä, juttelua, ulkoilua, shoppailua, kahvilla, kampaajalla tai vaikka taidenäyttelyssä käymistä – omaohjaajahetki on asukkaan ja omaohjaajan yhteistä, asukkaan toiveista lähtöisin olevaa toimintaa.