Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

9

toukokuu

2022

Keväisiä puuhia

Toukokuu toi mukanaan pihatyöt. Lumen alta paljastuu kaikenlaista siivottavaa, korjailtavaa ja rapsuteltavaa. Ulkona nautittuja päiväkahveja ei mikään voita.
ulkokahvit

Vihdoinkin kevät! Suurin osa lumista on sulanut ja vihdoin päästään pihatöihin. Talven aikana pihalle on kertynyt risuja ja roskaa, syksyllä istutetut kanervat ovat kuihtuneet ja kaikenlaista pientä korjattavaa ja laiteltavaa löytyy.

hoivakoti-hartola-päivälehto-pihatalkoot

 Viimeisetkin kausivalot saavat siirtyä varastoon odottelemaan hämäriä syysiltoja

hoivakoti-hartola-päivälehto-pihatalkoot

Yrttitarhan aita oli talven aikana mennyt rikki parista kohdasta. Nyt sekin on taas korjattu. Yrttitarhan kasvit saavat odotella vielä muutaman viikon lämpimämpiä kelejä sisätiloissa. Orvokkeja olemme sentään uskaltaneet istuttaa jo uloskin pakkasöistä huolimatta.

hoivakoti-hartola-päivälehto-pihatalkoot

Aurinkoisia kevätpäiviä! 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

kaikki liikkuu kärry kiertää
31.1.2023

Kaikki liikkuu - kärry kiertää!

Valtakunnallisen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Kaikki liikkuu – kärry kiertää! -peräkärry tarjoaa mahdollisuuden erilaisten toimintavälineiden kokeiluun.

Kaikki liikkuu – kärry kiertää -peräkärryn tavoitteena on lisätä tietoa ja kokemuksia siitä, kuinka toimintavälineet voivat kasvattaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille.
Popcornii
19.1.2023

Popcorn-päivä

Tänään vietetään maailman popcorn-päivää.

Popcornit ovat kotoisin Amerikasta, jossa ensimmäisinä popcornia valmistivat asteekki-intiaanit. Amerikan intiaanit uskoivat, että henget elävät rauhallisesti maissinjyvien sisällä. Kun jyviä kuumennetaan, henget muuttuvat vihaisiksi ja räjähtävät.