Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

10

helmikuu

2022

Kylvötöitä

Lumi peittää vielä Palvelukeskus Päivälehdon yrttitarhan, mutta Palvelukoti Toivolan ja Toimintakeskus Kimaran ikkunoilla esikasvatuksessa olevat yrtit ja muut kasvit antavat jo lupauksen lähestyvästä keväästä.
yrtit

Ulkona paukkuu vielä pakkanen ja lunta sataa päivä päivältä enemmän. Meidän ajatuksemme ovat kuitenkin jo siinä määrin kesässä, että olemme aloittaneet kylvötyöt.  

hoivakoti hartoka päivälehto kimara kylvötöitä

Ensi kesänä yrttitarhassa ja kasvimaalla kasvaa taas tomaatteja, persiljaa, tilliä, chiliä, kesäkukkia ja muita tuttuja kasveja. Mukana on muutamia hiukan erikoisempia uutuuksiakin. Miltä kuulostaa esimerkiksi pesusienikurkut?  

hoivakoti hartoka päivälehto kimara yrttitarha
Lumi peittää vielä yrttitarhan

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

Popcornii
19.1.2023

Popcorn-päivä

Tänään vietetään maailman popcorn-päivää.

Popcornit ovat kotoisin Amerikasta, jossa ensimmäisinä popcornia valmistivat asteekki-intiaanit. Amerikan intiaanit uskoivat, että henget elävät rauhallisesti maissinjyvien sisällä. Kun jyviä kuumennetaan, henget muuttuvat vihaisiksi ja räjähtävät.
hyvän mielen joulukortti
15.12.2022

Hyvän mielen joulukortti

Osallistuimme tänä vuonna hyvän mielen joulukortti-tempaukseen. Tempauksessa koululuokat ja muut halukkaat voivat jakaa hyvää mieltä jouluisten itse kirjoitettujen postikorttien muodossa.