Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

6

toukokuu

2021

Maatilapäivä

Lehmien ruokintaa, traktoriajelua ja päiväkahvit kartanon salissa. Muun muassa tällaista ohjelmaa oli tänään muutamalla toimintakeskus Kimaran ja Onnelan liikkuvan päivätoiminnan asiakkaalla.
Lehmien ruokintaa

Maatilapäivänä hurautimme taksilla läheiseen Pohjolan kartanoon, jonne meidät oli kutsuttu tutustumaan tilaan ja sen eläimiin ja töihin. Ensin vuorossa oli rehun jakamista lehmille. Alkuun sekä lehmiä, että vierailijoita hiukan ujostutti, mutta lopulta tultiin tutuiksi ja uskaltauduttiin jo taputteluetäisyydelle.

hoivakoti-hartola-päivälehto-maatilapäivä

Traktorin kyydissä pääsi katselemaan tiluksia laajemmin ja samalla tarkastamaan aitauksien kuntoa.

hoivakoti-hartola-päivälehto-traktori

Jalkaisin kiertelimme maatilan pihapiirissä ja arvuuttelimme ja tunnistimme erilaisia maatalouskoneita. Ainakin kylvökone, paalain ja klapikone olivat osalle tuttuja koneita.

hoivakoti-hartola-päivälehto-maatila-maatila-mökki
Onkohan portinvartija mökissään?
hoivakoti-hartola-päivälehto-maatila-maatilankoneet
Pyöröpaalain tunnistettu
hoivakoti-hartola-päivälehto-maatila-makasiin
Kartanon pihapiirissä on paljon mielenkiintoista nähtävää

Lopuksi pääsimme päiväkahville kartanon saliin.

hoivakoti-hartola-päivälehto-maatilapäivä-kahvittelu

Hauska iltapäivä!

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

piirakoita
22.3.2023

Aitoja karjalanpiirakoita

Toimintakeskus Kimaran väki on jo pitkään suunnitellut karjalanpiirakoiden leipomista. Monet kerrat olemme paistaneet riisipiirakoita raakapakasteista, mutta nyt leivoimme ne alusta alkaen itse.
naistenpäivä
8.3.2023

Hyvää naistenpäivää!

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta. YK:n julistamana sitä vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975, mutta naistenpäivän historia ulottuu jo 1900-luvun alkuun.
kaikki liikkuu kärry kiertää
31.1.2023

Kaikki liikkuu - kärry kiertää!

Valtakunnallisen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Kaikki liikkuu – kärry kiertää! -peräkärry tarjoaa mahdollisuuden erilaisten toimintavälineiden kokeiluun.

Kaikki liikkuu – kärry kiertää -peräkärryn tavoitteena on lisätä tietoa ja kokemuksia siitä, kuinka toimintavälineet voivat kasvattaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille.