Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

27

huhtikuu

2023

Munkkitalkoot

Vappumunkit kuuluvat kevään juhlaan. Munkkien paistaminen on tarkkaa puuhaa, mutta muuten niiden leipominen ei juurikaan eroa pullan leivonnasta. Munkit ovat parhaimmillaan juuri paistettuina, niinpä Toimintakeskus Kimaran väki päätti tänä vuonna leipoa itse munkkeja.
munkit

Vuosi sitten teimme itse simaa, tänä vuonna munkkeja. Munkkitaikinan teko ei juurikaan eroa pullataikinan teosta ja sehän on meille tuttua hommaa. 

​  esperikoti-päivälehto-hartola-kimara.munkit

Munkkien paistaminen kuumassa rasvassa on sen sijaan tarkkaa ja  huolellisuutta vaativaa hommaa. Niinpä työnjako oli sellainen, että Kimaran omat leipurit tekivät taikinan ja muotoilivat sen munkeiksi ja ohjaaja hoiti paistamisen.

esperikoti-päivälehto-hartola-kimara-munkit paistumassa

Paistamisen jälkeen munkit pyöriteltiin vielä sokerissa ja sitten pääsimme nauttimaan päiväkahvin kanssa pinnalta rapeita, sisältä vielä lämpimiä munkkeja. Loput munkit pakastimme perjantain vappuetkoille.

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

syysjamit
8.9.2023

Syysjamit

Saimme kutsun Syysjameihin Sysmän erityisryhmien päivätoiminnalta. Luvassa oli elävää musiikkia, tanssia, herkuttelua ja hauskanpitoa uusien ja vanhojen kavereiden kesken.
kesätyöntekijä
30.6.2023

Kesätyöntekijän puuhia

Meillä päivätoiminnassa oli kahden viikon ajan ohjaajien ja asiakkaiden apuna reipas kesätyttö
päiväkahvit rannalla
21.6.2023

Mattopyykillä

Tänään pakkasimme maitokärryihin muutaman maton, matonpesuvälineet, sekä päiväkahvitarpeet ja suuntasimme läheiselle matonpesupaikalle.