Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

10

elokuu

2022

Mustikkametsässä

Toimintakeskus Kimaran väki palasi kesälomalta viikon alussa. Keli on vielä kesäinen ja tiistaina olikin mitä mainioin päivä tehdä pieni metsäretki.
mustikkametsässä

Metsäretken tavoitteena oli poimia tarpeet seuraavan päivän leipomuksiin, joten varasimme mukaan muutaman pienen ämpärin - eikä turhaan, metsästä löytyi kuin löytyikin juuri sitä, mitä olimme oli tulleet etsimään, eli mustikoita.

hoivakoti-hartola-esperikoti-kimara-mustikkametsä
mustikoita poimittiin niin ämpäriin kuin suuhunkin

Mustikoiden poimiminen on sellaista puuhaa, että kukaan ei olisi oikein malttanut lopettaa kun kotiin lähdön aika tuli. Löysimme myös puolukoita, jotka olivat vielä hiukan raakoja. Päätimme käydä syksymmällä keräämässä vielä ainakin vispipuuroainekset ja retkeillä toki muutenkin metsässä.

hoivakoti-hartola-esperikoti-kimara-mustikkametsä

Ja tänään sitten leivottiin. Mustikkapiirakka on aina herkkua, mutta nyt se maistuu vielä paremmalta, kun marjat on poimittu itse!

hoivakoti-hartola-esperikoti-kimara-mustikkapiirakka
mustikkapiirakka itsepoimituista mustikoista

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

koristeet
2.12.2022

Joulukuusta koristelemassa

Torstaina kävimme koristelemassa kuusen viikonlopun joulumarkkinoille. Viime viikkoina olemme tehneet ahkerasti koristeita: palloja huovuttamalla, kauniita sydämiä ja ympyröitä muotilla soodataikinasta, sekä koristelemalla eri kokoisia käpyjä.
kuusenkoriste
29.11.2022

Joulukuusenkoristeet

Tulevana viikonloppuna Hartolassa järjestetään joulumarkkinat. Osallistumme toimintakeskus Kimaran väen kanssa markkinavalmisteluihin koristelemalla yhden kuusen markkinatiloissa. Omia kuusiaan käyvät koristelemassa myös koululaiset ja päiväkodin lapset.