Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

26

tammikuu

2023

Pidä hauskaa töissä

Pidä hauskaa töissä-päivää vietettiin taas keskiviikkona. Toimintakeskus Kimaran väen kanssa mietimme mitkä asiat tekevät töissä käymisestä hauskaa ja mikä on kaikista paras ja mieluisin työtehtävä tai puuha työpaikalla.
unokortit

Pidä hauskaa töissä-päivän kunniaksi jokainen kimaralainen pääsi tekemään sitä, mistä eniten työpaikalla nauttii. Suurin osa toiveista oli juuri niitä tehtäviä, mitä asiakkaamme muulloinkin tekevät. Tästä voi päätellä, että jokaiselle on löytynyt sopiva ja mieluisa työtehtävä.

esperikoti-päivälehto-toimintakeskuskimara-pidähauskaa
"Huovuttaminen on hauskinta ja oon hyvä siinä".
esperikoti-päivälehto-toimintakeskuskimara-pidähauskaa
"Haluan maalata vesiväreillä. Olen taiteilijaluonne ja oon jo pienenä lapsena oppinut maalaamaan"

Mukavien työtehtävien lisäksi töissäkäymisestä hauskaa tekee mukavat työkaverit. Uno-korttipeli kavereiden kanssa oli yksi toive hauskalle työpäivälle.

Myös kunnossa pysyminen motivoi käymään töissä. Pihatöitä tehdessä kunto kasvaa ja näkee työnsä jäljen.

esperikoti-päivälehto-toimintakeskuskimara-pidähauskaa
"Lumitöissä näkee työn jäljen ja tulee sopivasti hiki."

Käsillä tekeminen on monelle mieleen. Neuloessa ja ommellessa tulee mukavan rauhallinen olo ja siinäkin näkee saman tien työnsä tuloksen. 

 

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

piirakoita
22.3.2023

Aitoja karjalanpiirakoita

Toimintakeskus Kimaran väki on jo pitkään suunnitellut karjalanpiirakoiden leipomista. Monet kerrat olemme paistaneet riisipiirakoita raakapakasteista, mutta nyt leivoimme ne alusta alkaen itse.
naistenpäivä
8.3.2023

Hyvää naistenpäivää!

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta. YK:n julistamana sitä vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975, mutta naistenpäivän historia ulottuu jo 1900-luvun alkuun.
kaikki liikkuu kärry kiertää
31.1.2023

Kaikki liikkuu - kärry kiertää!

Valtakunnallisen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Kaikki liikkuu – kärry kiertää! -peräkärry tarjoaa mahdollisuuden erilaisten toimintavälineiden kokeiluun.

Kaikki liikkuu – kärry kiertää -peräkärryn tavoitteena on lisätä tietoa ja kokemuksia siitä, kuinka toimintavälineet voivat kasvattaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille.