Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

20

marraskuu

2023

Taidetta Kuningaskunnasta - myös meiltä!

Taiku-, eli Taidetta Kuningaskunnasta -hanke on tuonut iloa myös Toimintakeskus Kimaran toimintaan.
taiteilua

Toimintakeskus Kimarassa on taiteiltu tasaiseen tahtiin ja olemme myös tutustuneet erilaisiin, erityisesti kehitysvammaisten taiteilijoiden töihin ja tarinoihin. Mielenkiintoinen oli esimerkiksi Kirsikodin taidetta ja taiteilijoita esittelevät kirja nimeltä "Hännätön kissa".

 esperikoti-päivälehto-hartola-toimintakeskuskimara-taiku-taidetta

Taiku-hankkeen myötä olemme saaneet myös taideohjausta ja -opetusta yhteisötaiteilija Marja-Leena Koivistolta, jonka ohjaama taidetunti on Kimarassa torstaisin. 

 esperikoti-päivälehto-hartola-toimintakeskuskimara-taiku-taidetta

Tähän mennessä olemme tehneet erilaisia piirustus- ja maalausharjoituksia, kokeilleet erilaisia tekniikoita ja opetelleet tulkitsemaan erilaisia taideteoksia ja kertomaan niistä.

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

Ateneumissa
23.2.2024

Taideretki Helsinkiin

Olimme pienellä porukalla mukana Hartolan kultturitoimen ja Taidetila Taikun järjestämällä taideretkellä. Retkellä tutustuimme Ateneumin "Väriä ja valoa-imperessionistien perintö"-näyttelyyn. Aikaa jäi myös shoppailulle.
Pizzapäivä
9.2.2024

Pizzaperjantai

Tänään vietetään kansainvälistä pizzapäivää.
Pizza-sana on alun perin tarkoittanut kaikkia taikinapohjaisia ruokalajeja. Nykyisin taikinapohjaa suuremmassa roolissa on yleensä pitsan päälle pantavat täytteet. Pitsasta on kehitelty vuosien varrella lukuisia eri versioita, aina uudenlaisista pohjan raaka-aineista taitettuihin versioihin. Pääasiana yleensä on, että pitsassa on runsaasti juustoa ja tomaattikastiketta.
ääneen lukemisen päivä
1.2.2024

Luetaan ääneen

Tänään vietetään maailman ääneen lukemisen päivää.
Ääneen lukeminen avaa kaikille mahdollisuuden tietoon ja tarinoihin lukemisen ja ymmärtämisen vaikeuksista huolimatta.
piirakkapäivä
23.1.2024

Piirakkapäivä

Tänään vietetään kansainvälistä piirakkapäivää!

Piirakkapäivä, eli Pie Day on lähtöisin Amerikasta, jossa
Coloradolainen ydininsinööri Charlie Papazian sai 1970-luvun puolivälissä ajatuksen, että hänen syntymäpäivänsä tunnetaan myös nimellä Pie Day. Vuodesta 1986 lähtien siitä on tullut virallinen juhla.
omaohjaajahetki
17.1.2024

Omaohjaajahetki

Yhteistä tekemistä, juttelua, ulkoilua, shoppailua, kahvilla, kampaajalla tai vaikka taidenäyttelyssä käymistä – omaohjaajahetki on asukkaan ja omaohjaajan yhteistä, asukkaan toiveista lähtöisin olevaa toimintaa.