Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

1

syyskuu

2021

Tyhy-päivä - hyvinvointia metsästä

Palvelukeskus Päivälehdon henkilökunta vietti tyhy-päivää Päijätsalon upeissa maisemissa.
Tyhypäivä Päijätsalossa

Jo viidentoista minuutin metsässä liikkumisen jälkeen voi havaita luonnon hyviä vaikutuksia; stressihormonin määrä laskee ja mielihyvähormonien määrä nousee; elimistö ja mieli rauhoittuvat. Näin meille kertoi oppaanamme toiminut Anuliisa Lahtinen.

Vaelsimme leppoisaan tahtiin luontopolkua pitkin vaihtelevissa metsämaisemissa  pysähtyen välillä ihailemaan maisemia ja tekemään erilaisia harjoituksia.

Upeimmat maisemat näkyivät saaren korkeimmalta kohdalta, josta eteemme avautui Tehinselkä, joka on Päijänteen suuri selkä. Paikalla on myös hiljattain kunnostettu näkötorni.

hoitokoti hartola päivälehto tyhypäivä
hoitokoti hartola päivälehto hyvien tekojen keko
Yhtenä harjoituksena jokainen teki luonnosta löytyvistä materiaaleista hyvien tekojen keon

Sää suosi meitä ollen vielä kesäisen lämmin. Viimeisenä tehtävänä jokainen sai poimia tyhjään tulitikkuaskiin pieniä muistoja metsästä. Tämän ns. sibeliusboksin avulla voi mielessään palata metsän rauhoittavaan tunnelmaan vaikka kesken kiireisen työpäivän.

hoitokoti hartola päivälehto sibeliusboksi
Sibeliusboksi muistuttaa vielä pitkään luonnon keskellä vietetystä päivästä

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

kaikki liikkuu kärry kiertää
31.1.2023

Kaikki liikkuu - kärry kiertää!

Valtakunnallisen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Kaikki liikkuu – kärry kiertää! -peräkärry tarjoaa mahdollisuuden erilaisten toimintavälineiden kokeiluun.

Kaikki liikkuu – kärry kiertää -peräkärryn tavoitteena on lisätä tietoa ja kokemuksia siitä, kuinka toimintavälineet voivat kasvattaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille.
Popcornii
19.1.2023

Popcorn-päivä

Tänään vietetään maailman popcorn-päivää.

Popcornit ovat kotoisin Amerikasta, jossa ensimmäisinä popcornia valmistivat asteekki-intiaanit. Amerikan intiaanit uskoivat, että henget elävät rauhallisesti maissinjyvien sisällä. Kun jyviä kuumennetaan, henget muuttuvat vihaisiksi ja räjähtävät.