Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

11

toukokuu

2022

Unelmien liikuntapäivä

Koko Suomen yhteistä liikkumisen juhlapäivää, Unelmien liikuntapäivää, vietettiin jälleen 10.5.! Unelmien liikuntapäivä on kaikenlaisen liikkumisen päivä, johon kuka tahansa voi osallistua.
ulkoliikuntaa

Meillä Palvelukeskus Päivälehdossa unelmien liikuntapäivää vietettiin keväisessä metsässä samoillen ja heräävästä luonnosta nauttien. Tutkimusten mukaan luonnossa liikkumisella ja jo pelkällä luonnossa oleskelulla on monia positiivia vaikutuksia terveyteen ja hyvinvointiin.  

​​hoivakoti-hartola-päivälehto-unelmienliikuntapäivä

Liikehallinta kehittyy vaihtelevassa maastossa liikkuen. Erilaiset alustat kuten mättäät, kivet, kannot ja puun juuret tuovat hyvää haastetta tasapainolle, koordinaatiolle, ketteryydelle ja muille liikehallintakyvyille. 

Toimintakeskus Kimaran väen kanssa keskustelimme erilaisista liikuntaharrastuksista; mitä harrastuksia Kimaran väellä on tai on ollut ja mitä kukin haluaisi kokeilla. Ehkäpä pääsemme vielä toteuttamaan joitain toiveita.

 

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

kaikki liikkuu kärry kiertää
31.1.2023

Kaikki liikkuu - kärry kiertää!

Valtakunnallisen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Kaikki liikkuu – kärry kiertää! -peräkärry tarjoaa mahdollisuuden erilaisten toimintavälineiden kokeiluun.

Kaikki liikkuu – kärry kiertää -peräkärryn tavoitteena on lisätä tietoa ja kokemuksia siitä, kuinka toimintavälineet voivat kasvattaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille.
Popcornii
19.1.2023

Popcorn-päivä

Tänään vietetään maailman popcorn-päivää.

Popcornit ovat kotoisin Amerikasta, jossa ensimmäisinä popcornia valmistivat asteekki-intiaanit. Amerikan intiaanit uskoivat, että henget elävät rauhallisesti maissinjyvien sisällä. Kun jyviä kuumennetaan, henget muuttuvat vihaisiksi ja räjähtävät.