Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

30

maaliskuu

2021

Viherpeukalot vauhdissa

Herneenversoja, tomaatteja, chiliä, rucolaa, kardemummaa ja monta muuta kasvia itää ja kasvaa nyt toimintakeskus Kimaran tiloissa.
tomaatit

Olemme ahkeroineet maaliskuun viimeiset viikot kylvötöiden parissa. Siemenet ovat itäneet ja kasvit kasvaneet kovaa vauhtia. Ikkunalaudat ja pöytätasot ovat täyttyneet ruukuista ja erilaisista purkeista, joissa itää ja kasvaa vaikka mitä.

hoivakoti-hartola-päivälehto-kimara-herneenversot
Herneenversot kasvavat nopeasti..
hoivakoti-hartola-päivälehto-kimara-herneenversot
...jopa liian nopeasti

 Herneet olivat ottaneet viikonlopun aikana melkoisen kasvupyrähdyksen, kun taas tomaatit, paprikat ja rucola kasvavat maltillisemmin. Jännityksellä odotamme itävätkö chili, kardemumma ja passionhedelmä. Rairuoho, ohra ja maissi ainakin ehtivät koristamaan pääsiäispöytää.

Kylvötöiden lisäksi tekemistä riittää kasvien kastelemisessa ja koulimisessa, mutta se on mukavaa puuhaa.

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

piirakoita
22.3.2023

Aitoja karjalanpiirakoita

Toimintakeskus Kimaran väki on jo pitkään suunnitellut karjalanpiirakoiden leipomista. Monet kerrat olemme paistaneet riisipiirakoita raakapakasteista, mutta nyt leivoimme ne alusta alkaen itse.
naistenpäivä
8.3.2023

Hyvää naistenpäivää!

Kansainvälistä naistenpäivää vietetään 8. maaliskuuta. YK:n julistamana sitä vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1975, mutta naistenpäivän historia ulottuu jo 1900-luvun alkuun.
kaikki liikkuu kärry kiertää
31.1.2023

Kaikki liikkuu - kärry kiertää!

Valtakunnallisen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Kaikki liikkuu – kärry kiertää! -peräkärry tarjoaa mahdollisuuden erilaisten toimintavälineiden kokeiluun.

Kaikki liikkuu – kärry kiertää -peräkärryn tavoitteena on lisätä tietoa ja kokemuksia siitä, kuinka toimintavälineet voivat kasvattaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille.