Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

11

huhtikuu

2022

Virvon varvon

Virvon, varvon,
tuoreeks, terveeks,
tulevaks vuodeks,
vitsa sulle, palkka mulle!
virvotaan

Virpominen on vanha itäsuomalainen, ortodoksisuuteen liittyvä palmusunnuntaiperinne. Virpoja heiluttaa pajunoksia virvottavalle ja lausuu virvontalorun. Virpoja ojentaa sitten vitsansa ja saa palkakseen makeisia tai rahaa.

hoivakoti-hartola-päivälehto-esperi-virpojat
Vitsa sulle, palkka meille

Palvelukeskus Päivälehdossa nähtiin palmusunnuntaina kaiken kokoisia virpojia. Liikkeellä oli muun muassa kissoja, pupuja ja noitia. Vitsat olivat hienoja ja suklaamunat vaihtoivat omistajaa. Tuoreutta ja terveyttä riittänee nyt koko vuodeksi.

hoivakoti-hartola-päivälehto-esperi-virpoja
Virvon varvon, tuoreeks, terveeks

 

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Päivälehto, Hartola

kaikki liikkuu kärry kiertää
31.1.2023

Kaikki liikkuu - kärry kiertää!

Valtakunnallisen Kehitysvammaisten Tukiliitto ry:n Kaikki liikkuu – kärry kiertää! -peräkärry tarjoaa mahdollisuuden erilaisten toimintavälineiden kokeiluun.

Kaikki liikkuu – kärry kiertää -peräkärryn tavoitteena on lisätä tietoa ja kokemuksia siitä, kuinka toimintavälineet voivat kasvattaa osallistumisen mahdollisuuksia vaikeasti vammaisille lapsille ja aikuisille.
Popcornii
19.1.2023

Popcorn-päivä

Tänään vietetään maailman popcorn-päivää.

Popcornit ovat kotoisin Amerikasta, jossa ensimmäisinä popcornia valmistivat asteekki-intiaanit. Amerikan intiaanit uskoivat, että henget elävät rauhallisesti maissinjyvien sisällä. Kun jyviä kuumennetaan, henget muuttuvat vihaisiksi ja räjähtävät.