Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Palomäki tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista (tehostettua palveluasumista), yhteisöllistä asumista (palveluasumista) ja tukiasumista kehitysvammaisille ja vammaisille henkilöille. Palomäki sijaitsee Jämsässä, lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta. Asumisyksikössä on mahdollista asua pysyvästi, väliaikaisesti opiskelujen tai asumisvalmennuksen vuoksi tai käydä lomajaksoilla. Palomäki aloitti toimintansa helmikuussa 2016 ja osaksi Esperi-konsernia se liittyi kesällä 2017.

Mielekäs arki

Esperi Koti Palomäen toiminnan arvoperustan muodostavat yksilön kunnioitus, yhdessä tekeminen ja hyvä työ. Toiminnan tavoitteena on mahdollistaa asukkaillemme hyvä, turvallinen, aktiivinen, mahdollisimman omannäköinen ja itsenäinen elämä. Toimintaperiaatteena on, että jokaisella asukkaalla on oma ulko-ovi ja sen takana oma koti, jota asukas itse hallitsee.

Yhteisöllinen toiminta

Palomäessä toteutetaan säännöllisesti yhteisöllistä toimintaa. Yhteisöllinen toiminta pitää sisällään viikoittain järjestettäviä virikehetkiä sekä muuta toimintaa kuten tapahtumia, juhlia ja retkiä. Toiminnassa huomioidaan osallistujien yksilölliset tarpeet ja toiveet. Toimintaa suunnitellaankin yhdessä asukkaiden kanssa asukaskokouksissa. Palomäen ympäristön tarjoama pikkukaupungin asumismiljöö ja Jämsän keskustan lähellä olevat palvelut mahdollistavat loistavat puitteet myös kodin ulkopuolella tapahtuvaan toimintaan osallistumiselle sekä uusien asioiden ja itsenäisemmän elämän harjoittelulle.

Viihtyisä koti

Palomäen tilat ovat kodikkaat ja turvalliset. Tiloissa on viihtyisät yhteiset toimintatilat ja jokaisella asukkaalla on oma tilava asuntonsa. Toiminta on tiiviisti integroitu ympäröivään asuinyhteisöön; talon ensimmäisessä kerroksessa on tavallisia asuntoja, joissa on mahdollisuus tuettuun asumiseen. Kolmannessa ja toisessa kerroksessa tarjotaan ympärivuorokautista palveluasumista ja yhteisöllistä asumista.