Esperi Hoitokoti Palomäki, Jämsä

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

7

helmikuu

2020

Hiki pintaan Palomäen omalla sählyvuorolla

Asumisyksikön ensimmäinen sählyvuoro keräsi monta innokasta asukasta mukaan pelaamaan. Yhdessä on mukava liikkua ja kehittää omia pelitaitoja.
Hoivakoti Palomäki Jämsä. Sählyä pelaamassa.

Usea asukkaistamme esitti asukaskokouksessa toiveen sählyn pelaamisesta yhdessä. Tästä innostuneena  päätimme vuokrata Särkijärven kuntotalon salin käyttöömme kerran viikossa. Ensimmäinen sählyvuoro on takana ja tarkoituksena olisi jatkaa pelaamista ainakin kesään asti. Osalla asukkaista on kokemusta sählyn pelaamisesta jo entuudestaan, kun taas osa lähti rohkeasti opettelemaan itselleen täysin uutta lajia. Sählyvuorolla on aina ohjaaja mukana kannustamassa molempia joukkueita ja huolehtimassa, että pelaaminen sujuu reilun pelin hengessä. Tarkoituksena on vaihdella joukkueiden kokoonpanoja ja pelaajien pelipaikkoja kevään aikana, jotta pelitaidot kehittyvät monipuolisesti.

24

tammikuu

2020

Päivätoiminnan viikko-ohjelman suunnittelua

Palomäen päivätoiminnassa suuntaamme perjantaisin katseet jo tulevaan viikkoon ja suunnittelemme yhdessä seuraavan viikon toimintaa.
Hoivakoti Palomäki Jämsä. Päivätoiminta.

Palomäen päivätoiminnassa toiminnan sisältöön pääsee vaikuttamaan jokainen osallistuja. Perjantaisin pysähdymme yhdessä miettimään seuraavan viikon toimintaa, jolloin jokainen ryhmäläinen esittää vuorollaan toiveita ja ideoita tulevalle viikolle. Samalla harjoittelemme oman elämän suunnittelua ja aikataulutusta. Päivätoiminnassamme on kaksi tärkeää teemaa; "Yhdessä olon taidot ja itsetuntemus" sekä "Itsestä huolehtiminen ja arjen taidot", joiden pohjalta toiminta pitkälti rakentuu. Tietyt toiminnot, kuten kokkikerho toistuu päivätoiminnassamme joka viikko.

9

tammikuu

2020

Porrashaaste

Palomäessä käynnistyi tammikuussa porrashaaste, jonka tavoitteena on lisätä asukkaidemme portaiden käyttöä.
Hoivakoti Palomäki Jämsä. Porrashaaste.

Haastoimme asukkaamme lisäämään portaiden käyttöä porrashaasteen muodossa. Jokainen asukas sai porraspassin, johon riittävästi leimoja keränneille on luvassa tammikuun loputtua palkinto. Leiman saadakseen tulee portaat nousta kolmesti päivässä talon pohjakerroksesta aina kolmanteen kerrokseen asti. Kaveriksi porraskävelyyn voi pyytää vaikka asukaskaveria tai ohjaajaa. Porraskävely on tehokas liikuntamuoto; se parantaa hapenottokykyä, harjoittaa tasapainoa ja vahvistaa etenkin alaraajojen lihaksia.

 

hoivakoti palomäki jämsä. porrashaaste