Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Palomäki, Jämsä

16

tammikuu

2023

Talonmiehen hommia

Tammikuussa pakkanen ei ole paukkunut täällä Jämsässä, vaan lämpötila on ollut jopa plussan puolella. Tämän seurauksena tiet ja kulkuväylät on olleet ajoittain vaarallisen liukkaita. Palomäen päivätoiminnan ohjelmaan kuuluikin tällä viikolla tärkeä työtehtävä, kun huolehdimme asukkaiden ja työntekijöiden turvallisuudesta hiekoittamalla postilaatikoiden ja roskalaatikoiden edustat kävelykuntoon.
Esperi koti palomäki. Talonmiehen hommia.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Palomäki, Jämsä

Esperi koti Palomäki. Liikkuminen ja liikunta.
28.2.2023

Ajatuksia liikkumisesta

Asukaskokouksessa pohdittiin pienryhmissä liikunnan ja liikkumisen hyötyjä. Asukkailla oli runsaasti tietoa siitä millaisia hyviä vaikutuksia liikkumisella on; mieli pysyy virkeänä, raikas ulkoilma, tekee hyvää aivoille, suolisto toimii, lihakset vahvistuu ja nivelet toimii paremmin.
Esperi koti Palomäki. Ulkoilua ja kierrätystä.
17.2.2023

Kierrätystä ja ulkoilua

Palomäen kellariin oli kertynyt isohko kasa pahvia, joten päivätoimintaporukan kanssa tartuimme hommiin. Työt sujui ripeästi neljän reippaan työmiehen voimin. Pahvien viennin jälkeen jatkoimme vielä ulkoilua tekemällä tutun kävelylenkin.
Esperi koti Palomäki. Ystävänpäivä. Ystävänpäivän kakku.
14.2.2023

Hyvää ystävänpäivää!

Juhlistimme ystävänpäivää jo perinteeksi muodostuneilla ystävänpäivän juhlilla. Juhlassa jokainen asukas sai "kehusydämen", johon oli kirjattu asukkaan vahvuuksia. Sydämet jaettiin raikuvien aplodien saattelemana. Juhlan kruunasi vaaleanpunaisella kermavaahdolla kuorrutettu ja karkkisydämin koristeltu ystävänpäivän kakku, jota suurimmat herkkusuut hakivat useamman palan.
Esperi koti Palomäki. Terveellisiä valintoja.
31.1.2023

Terveellisiä valintoja

Tammikuun viimeisessä asukaskokouksessa teimme yhdessä terveellistä ruokavaliota edistäviä päätöksiä. Sovimme ettei Palomäen ruokalinjastolla ole kahvin ja teen kanssa tarjolla jatkossa sokeria. Lisäksi sovimme iltakahvin pois jäämisestä iltapalalta, jolla pyritään turvaamaan paremmat yöunet. Kahvia on tarjolla jatkossakin aamupalalla ja päiväkahvilla, ja lisäksi asukkaat voivat halutessaan keittää kahvia omalla asunnolla joko itsenäisesti, ohjaajan ohjaamana tai avustamana.
Esperi koti Palomäki. Jämsä. Afrikan tähti.
20.1.2023

Lautapeli klassikko

Perjantain pelihetken peliksi äänestettiin klassikko lautapeli; Afrikan tähti. Taistelu voitosta oli tiukka ja vaikka häviäminen harmittikin ja ärräpäät lenteli, niin peli päätettiin hyvässä yhteishengessä. Pelaaminen on hyvä keino harjoitella tärkeitä taitoja, kuten oman vuoron odottamista, pettymysten sietoa, toisten huomioimista ja matemaattisia taitoja.