Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Hoitokoti Pappilankoti tarjoaa asumispalveluita sekä päivätoimintaa aikuisille kehitysvammaisille henkilöille. Tarjoamme myös asumisvalmennusta kotoa irtautuville, itsenäistyville nuorille. Viihtyisässä Pappilankodissa on 15 ympärivuorokautisen palveluasumisen paikkaa.

Pappilankodissa työskennellään kuntouttavan työotteen periaatteita noudattaen. Asiakkaamme saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeensa sekä toimintakykynsä mukaan. Toiminnan ohjenuorana on asiakkaiden itsenäisyyden ja itsemääräämisoikeuden kunnioittaminen ja sen vahvistaminen. Reagoimme herkästi myös asiakkaidemme muuttuviin tarpeisiin ja mahdollistamme heidän toiveet.

Toiminnallinen arki

Kodissamme nautitaan maukasta kotiruokaa ja kaikki ateriat valmistetaan itse. Asiakkaiden mieltymykset huomioidaan ruokalistojen suunnittelussa ja asiakkaat osallistuvat moniin ruoanvalmistuksen työvaiheisiin sekä leivontaan kykyjensä mukaisesti. Lisäksi asiakkailla on mahdollisuus osallistua myös muihin kodin askareisiin, kuten kodin siisteyteen, vaatehuoltoon ja pihanhoidollisiin tehtäviin (hyötykasvien viljely, kasvien hoito, sadonkorjuu, haravointi, lumityöt jne.).  

Ulkoilua harrastetaan päivittäin ja mahdollistamme asiakkaille mahdollisimman monipuolisen ja yksilöllisen harrastustoiminnan sekä osallistumisen tapahtumiin myös kodin ulkopuolella. Pappilankodista on mahdollista käydä myös työtoiminnassa tai opiskella. Ideologiaamme kuuluu asiakkaiden auttaminen esim. opiskelupaikkojen etsinnässä, hakemusten laadinnassa, etuisuuksien haussa ja työtoiminnan paikkojen löytämisessä. Asiakkaita kannustetaan itsenäisyyteen ja tuetaan osallistumaan omaa elämää koskevaan päätöksentekoon. 

Pappilankodissa vietetään kaikki kalenterivuoden juhlat ja jokaisen syntymäpäivät. Lisäksi järjestämme kodissamme paljon tapahtumia; tanssiaiset artisteineen, discot, grillitapahtumat, ohjelmalliset kesäjuhlat sekä -joulujuhlat, joiden valmisteluun ja toteutukseen asiakkaat osallistuvat aktiivisesti. 

Viihtyisä koti ja ympäristö

Pappilankoti toimii esteettömässä yksikerroksisessa rakennuksessa viihtyisällä ja vehreällä omakotialueella Joutsenossa. Jokaisella asiakkaalla on oma huone ja suurimmalla osalla on myös oma wc ja suihkutila. Kaikki asiakashuoneet on sisustettu yksilöllisesti, asiakkaan toiveita kuunnellen.

Kodin yhteisistä tiloista löytyy ruokailu-olohuone, saunatilat, viihtyisä ulkoterassi sekä grillikota. Kodin sisustus on kotoisa ja kodin tunnelma lämminhenkinen. Pihapiiri ja ulkoilumaastot ovat turvallisia ulkoiluun sekä harrastetoimintaan. Keväällä 2021 Pappilankotiin on valmistunut myös aistihuone asiakkaiden käyttöön. Katso kuulumisista aistihuoneen esittelyvideo!

Pappilankoti sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Joutsenon keskustasta, jonne on hyvät kävely- ja pyöräilytiet. Lappeenrannan keskustaan sekä Imatralle Joutsenosta on n.20 km matka ja lähin bussipysäkki sijaitsee n.150 metrin päässä Pappilankodista. Joutsenon keskustasta löytyy mm. päivittäistavarakauppoja, hyvinvointiasema, kirjasto, urheilukeskus, uimahalli, tori sekä ravintoloita.

Päivätoiminta

Päivätoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja edistää kehitysvammaisen henkilön fyysistä, psyykkistä, sosiaalista sekä kognitiivista toimintakykyä. Päivätoimintatupa ja palvelukoti sijaitsevat samassa viihtyisässä ja rauhallisessa pihapiirissä. Lataa päivätoiminnan esite tästä.