Naamiaiset
Kuvagalleria

Esperi Hoitokoti Pappilankoti, Joutseno

Koti kehitysvammaisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Kehitysvammaiset leivontaa
Päivätoiminnassamme on vielä vapaita asiakaspaikkoja. Ota yhteyttä ja kysy lisää!

Kodin kuulumisia

Esperi Pappilankoti on viihtyisä ja turvallinen koti erityisryhmille Joutsenossa. Pappilankodin henkilökunnalla on vankka kokemus kehitysvammatyöstä. Työtä tehdään kuntouttavalla työotteella, eli asukas tekee mahdollisimman paljon itse. Asukasryhmä on heterogeeninen, mutta hyvin ryhmääntynyt. Kaverista pidetään huolta! Kommunikoinnin apuvälineitä käytetään työn tukena esimerkiksi kuvia.

Pappilankodissa on 15 ympärivuorokautisen autetun asumisen paikkaa kehitysvammaisille. Pääasiassa asukkaat ovat kehitysvammaisia, jotka ovat muuttaneet laitoksista omaan kotikuntaan, tai kotoa iäkkäiden vanhempien luota muuttaneita. Pappilankoti Oy on perustettu vuonna 1996, osaksi Esperi-konsernia yritys siirtyi vuonna 2011. Hoitokodin toiminta siirtyi uusiin tiloihin vuonna 2006.

Mielekäs arki

Pappilankodissa viikko-ohjelma koostuu normaaleista kodin toimista ja askareista. Osa asukkaista käy arkisin työtoiminnassa ja osa omalla päivätoimintatuvalla. Asukkaat osallistuvat myös kykyjensä mukaan kodin askareisiin sekä ahkerasti kodin ulkopuolisiin harrastuksiin ja yksikön yhteisiin retkiin. Elokuvaillat kotona asiaankuuluvine tarjoiluineen sekä karaoke-lauluhetket kuuluvat myös viikoittaiseen ohjelmaan. Lisäksi ulkoilua ja lenkkeilyä harrastetaan päivittäin.

Ateriat valmistetaan itse ja asukkaat osallistuvat esimerkiksi salaattien tekoon ja juuresten kuorimiseen vuorollaan taitojensa mukaan.

Viihtyisä ympäristö

Jokaisella asukkaalla on oma huone ja kylpyhuone. Yhteisiä tiloja ovat yhdistetty ruokailu-olohuone, kerhotila, saunatilat, inva wc ja piha-alueet. Kesäisin päiväkahvipaikkana, ahkerassa käytössä on terassi, jolle pääsee suoraan ruokailutilasta. Esteettömyys on otettu huomioon taloa suunniteltaessa ja kahdessa uloskäynnissä on pyörätuoliluiska.

Pappilankoti sijaitsee noin kahden kilometrin päässä Joutsenon keskustasta, jonne on hyvät kävelytiet. Keskustassa on esimerkiksi päivittäistavarakauppoja, hyvinvointiasema, kirjasto ja tori. Lähiympäristössä on omakotitaloja ja puistoaluetta. Pihapiiri on turvallinen ulkoilla ja pihapiirissä sijaitsee myös ahkerasti käytössä oleva grillikota.

Päivätoiminta

Päivätoiminnan tavoitteena on ylläpitää ja edistää kehitysvammaisen henkilön fyysistä, psyykkistä, sosiaalista sekä kognitiivista toimintakykyä. Päivätoiminta ja palvelukoti sijaitsevat samassa viihtyisässä ja rauhallisessa pihapiirissä. Toimintaa toteutetaan isossa, kaksikerroksisessa puutalossa, joka on asutusalueella puiston ympäröimänä. Päivätoiminta on yhteisöllisesti toteutettua, aktiivista ja vuorovaikutteista. Valmiita alihankintatöitä ei tehdä, vaan työtehtävät ovat oikeita töitä; ruoanlaittoa, siivousta, pihanhoitoa, askartelua, musiikkia ja liikuntaa unohtamatta - joka päivä ulkoillaan ja lenkkeillään. Laitaa päivätoiminnan esite tästä.