Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Rantaniemi tarjoaa monipuolisia asumispalveluita kehitysvammaisille asiakkaille Reisjärvellä. Rantaniemessä on yhdeksän asuntoa enemmän hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville sekä rivitalo, jossa on kymmenen yksiötä itsenäisempään asumiseen. Asuminen Rantaniemessä voi olla:

- ympärivuorokautista asumista ja tuettua asumista
- kuntoutustavoitteellista siirtymävaiheen asumista ohjatusta kohti tuettua asumista
- vanhempien tai muun huollosta vastaavan omaisen tarpeesta lähtevää loma- tai intervalliasumista. Meillä on yksi lyhytaikaispaikka.

Osaksi Esperi Care -konsernia Rantaniemi liittyi kesällä 2017.

Toiminnallinen arki

Rantaniemen toiminnan arvoperustan muodostavat yksilön kunnioitus, yhdessä tekeminen ja hyvä työ. Toiminnan ydintavoite on hyvä, turvallinen ja mahdollisimman itsenäinen kuntouttava asuminen sekä asiakkaiden oman arvotaustan huomioiminen. Toimintaperiaatteena on, että jokaisella asiakkaalla on oma ulko-ovi ja sen takana koti, jota hän itse hallitsee. Asiakkaat ja henkilökunta tekevät monipuolista yhteistyötä muun muassa Reisjärven kristillisen opiston kanssa. 

Avo- ja työtoiminta sekä päivätoiminta

Osa asiakkaista käy työssä PPKY Selänteen Toimintakeskus Violassa ja osa avotyössä paikallisilla toimijoilla. Reisjärvellä sijaitseva Sun Avux Oy on eräs yritys, joka tarjoaa mahdollisuuden avotyöhön osalle Rantaniemen toimeliaista asukkaista. Hyötyjäteasema on Reisjärven taajaman läheisyydessä. Laajalta alueelta löytyy paljon hallitilaa, kotiharraste-eläimiä ja erilaisia työautoja. Rantaniemen asukkaille on monipuolisia työtehtäviä. 

Kiinteistönhoitoa Rantaniemen laajassa pihapiirissä riittää. Pihapiirin töitä ovat hiekoitus, kolaus, ruohonleikkaus, pensaiden hoito ja puutarhatyöt. Näitä puuhia tehdään ohjaajien kanssa tai itsenäisesti. Remonttitöinä tehdään esimerkiksi maalaustöitä ja kalusteiden huoltokorjausta. Pienessä puutyöpajassa voi nikkaroida monenlaista. Rantaniemessä otetaan vastuuta yhteisestä kodista, ja siksi halukkaat asiakkaat ovatkin ottaneet hoitaakseen talonmies-, postinhaku- sekä tiskivuoroja.

Rantaniemessä järjestetään myös monipuolista ja toiminnallista päivätoimintaa painottuen aamupäiviin arkisin. Päivätoiminnan tavoitteena on asiakkaan sosiaalisten taitojen vahvistaminen, arkielämän taitojen harjaannuttaminen sekä kaikenlaisen luovan viriketoiminnan harjoittaminen. Rantaniemen tilava kiinteistö ja laaja luonnonläheinen pihapiiri mahdollistavat monipuolisen toimintaympäristön päivätoiminnalle.

Turvallinen koti

Rantaniemi sijaitsee Reisjärvellä, järven rannalla. Maaseutumaisessa pihapiirissä on sekä mielekästä tekemistä että olemisen rauhaa! Matkaa Reisjärven keskustaan on pari kilometriä, ja asiakkaat pääsevät kykyjensä mukaisesti taittamaan matkan turvallisesti kevyenliikenteenväylää pitkin.

Alueeseen kuuluvat päärakennus, jossa on yhdeksän asuntoa enemmän hoivaa ja huolenpitoa tarvitseville sekä rivitalo, jossa on kymmenen yksiötä itsenäisempään asumiseen. Rantaniemessä on myös yhteistä tilaa, jossa kokoonnutaan yhdessä syömään ja seurustelemaan. Piha-alue on monipuolinen ja viihtyisä. Piha-alueella on laajat nurmikentät, marjapensaita, kasvimaa ja hieman etäämmällä uima- ja kalastusranta.