Esperi Hoitokoti Sointu, Helsinki

Kuulumisia
Soinnun lumiherra!
11.1.2021

LUMIUKKO

Maa on lumesta valkoinen ja tämähän tarkoittaa mitäs muutkaan kun lumiukon rakentamista. Toki lumiukosta olisi voinut tulla astetta isompikin, mutta ei se ulkonäkö vaan asenne!
Myös lumi laskeutui maahan joulun jälkeen, ihanaa!
6.1.2021

🎁 22-24 LUUKUT 🎁

Joulurauha laskeutui Sointuun juuri ennen -aattoa ja hiljaiselo sen mukana tänne ruudun toiselle puolelle. Toivottavasti jokaisen joulu oli rauhallinen ja mielekäs. Soinnussa joulua vietettiin perinteiseen tapaan nauttien joulun herkuista, niin makeista kun suolaisista ja yhdessäolosta, rauhasta. Toki tontutkin kävivät jokaisen ovella tiputtamassa paketin.. Kiitos joulu ja seuraavaan vuoteen, nyt katseet kohti tulevaa!
Joulun punaiset kynnet!
21.12.2020

🎁 KAHDESKYMMENES ENSIMMÄINEN LUUKKU 🎁

”Kolme yötä jouluun on...” Muistatko miten kyseinen kappale jatkuu? Tämän päivän luukkuun kyseiset sanat sopivatkin paremmin kuin hyvin, nimittäin jouluaattoon todella on enää kolme yötä.

Mitä kaikkea joulukuuhun on sitten ehtinytkään mahtua kun kerran loppusuoralla jo ollaan? No toki joulun aikaan kuuluvaa herkuttelua, niin piparkakkujen kun joulutottujenkin muodossa, joulumusiikkia ja -elokuvia, yhdessäoloa ja odottamista. Mitä muuta aika joulun alla oikeastaan voisikaan pitää sisällään? Toki perinteitä on monia, vaikka meillä pidetäänkin pääosin perinteistä kiinni!
Joulun pingut!
20.12.2020

🎁 KAHDESKYMMENES LUUKKU 🎁

Neljä yötä jouluaattoon! Miten voikaan aika näin lentää siivillä?
Aloimme toissapäivänä seuraamaan uutta jouluaiheista komedia-sarjaa, jossa mukana hipaus romantiikkaa ja hieman draamaakin, tämähän vasta joulun tunnelman herätti ja entistäkin lämpimämmän mielen... ♥
Joulunvalot
18.12.2020

🎁 15-18 LUUKUT 🎁

Neljään päivään näin joulun alla on kyllä mahtunut jo vaikka ja mitä. Joulupäivien lähestyessä on alkanut jo näkymään lahjapaketteja ja joulukortteja yhä enemmän. Joululaulut soivat aiempaa enemmän ja lämmin tunne täyttää sydämet! Lämpimät terveiset myös jokaiselle ruudun toisella puolella olevalle, nauttikaa joulun odotuksesta, kuten mekin täällä Soinnussa.
Joulukoristuksia!
13.12.2020

🎁 KOLMASTOISTA LUUKKU 🎁

Joulun aikaa vai joulun taikaa? Sen päätät sinä itse.
Joulun aika merkitsee jokaiselle erilaisia asioita, kun taas samaan aikaan "joulu" sanana ei merkitse toisille mitään. Tärkeintä on muistaa kunnioitus, siinä missä ymmärrys ei aina riitä. Jokaisella on oikeus omaan mielipiteeseen ja tunteeseen.
Marilyn?
11.12.2020

🎁 YHDESTOISTA LUUKKU 🎁

Mennään muutama päivä taaksepäin ja syödään sanomiset kuudennesta luukusta, nimittäin syntymäpäiväjuhlia ei ole vielä juhlittu! Tänään saadaan taas juhlia yhden ihanan sointulaisen merkkipäivää laulaen onnittelualaulua ja kahvitellen kera kakun! Tavallisesti lahjapussiin ei saa kurkata, mutta jos nyt tämän kerran, kun joulukin on ovella...
Kaakaobaarin antimia.
10.12.2020

🎁 KYMMENES LUUKKU 🎁

Ajatella, että joulukuuta on kulunut jo kymmenen päivää, päivät sen kun vaan lentää siivillä ja joulupäivät lähestyy kovalla vahdilla! *innolla odottaen*
Tänään asukaskokouksen lisäksi alakerran yhteistilassa oli "kuppi kuumaa" kaakaobaari ja tietysti halukkaille myös kahvia, niin ja pullaa sekä pipareita.. Onko joulun herkuttelulle asetettu rajaa?
Joulutorttuja juuri uunista!
9.12.2020

🎁 YHDEKSÄS LUUKKU 🎁

Meillä on Soinnussa pidetty joka vuosi pikkujoulujen tapaan puurojuhla. Puurojuhlaan on osallistunut asukkaiden ja ohjaajien lisäksi myös asukkaiden läheisiä. Puurojuhla pitää sisällään tietenkin riisipuuron herkuttelua (ja mantelin!) sekä pipareita, torttuja ja glögiä! -juhlan ajatuksena on kokoontua nauttimaan yhdessä olosta ja hyvistä jouluherkuista. Tänä vuonna puurojuhlaa ei kuitenkaan valitettavasti voida järjestää perinteiseen tapaan, mutta perinteestä emme aio täysin luopua! Eiköhän suunnatta suunnittelemaan miten saamme juhlan järjestettyä tänä vuonna!
Lahjapaketti ja upea Saara Aalto!
8.12.2020

🎁 KAHDEKSAS LUUKKU 🎁

8.12 - päivämäärä tuo mukanaan finlandia hymnin ja ylpeyden tunteen suomalaisuudesta! Meillä suomessa on ja on ollut valtavan upeita taiteilijoita ja vaikuttajia, joista saamme olla ylpeitä! Tänään heistä kuitenkin erityisesti muistetaan Jean Sibeliusta, tunnetuinta suomalaista taidemusiikin säveltäjää! Jean Sibeliuksen päivän kunniaksi Soinnussa kuunnellaan hänen teoksiaan ja pidetään tietoisku hänestä!
Kakun leivontaa!
8.12.2020

🎁 SEITSEMÄS LUUKKU 🎁

Itsenäisyyspäivän juhlinnat on nyt juhlittu ja täten myös syntymäpäivät, päivä oli täynnä kakkukahveja ja iloista mieltä (ehkä myös hieman jännitystä). Vaikka poikkeuksellisesta tilanteesta huolimatta linnan juhlat olivatkin peruttu, oli mielenkiintoista jännittää mitä kaikkea tämä erilainen lähetys pitää sisällään. Tuntematon sotilas-elokuva oli kuitenkin meille kaikille jo ennestään tuttu, mutta sekin sitäkin jännitävämpi... No nyt taas joulua kohden!

PS. Tässä vielä kuvamateriaalia leivontaryhmän panoksesta itsenäisyyspäivään.
Katso lisää