Esperi Hoitokoti Sointu, Helsinki

Kuulumisia
Leuanvetoa
23.9.2020

Kuntoilun ABC

A) kuntoillessa mieliala kohenee
B) peruskunto kehittyy
C) kuntoilu on hauskaa

Tässä kolme syytä kuntoilla tänään. Kuntoilun ei tarvitse olla raskasta hikiliikuntaa eikä vaivalloista saatika epämiellyttävää. Meillä kuntoilulle on vähintään aakkosten verran erilaisia ideoita, joista varmasti jokaiselle löytyy jokin mieluinen ja sopiva.
Maalöausvälineet kohdillaan!
23.9.2020

Taidekurssin taikaa

Valkokankaat esiin ja pensselit sauhuamaan, taidekurssi on alkanut! Taidekurssin ensimmäisellä kerralla asukkaat saivat tuoda esiin toiveitaan ja ehdottaa minkälaista taidetta lähdetään luomaan. Monien ehdotusten ja villien ideoiden jälkeen lopulta päädyttiin kanvaasitaulun maalaukseen.
23.9.2019

Syksyn tuulet puhaltaa lintsille!

Syksyn koittaessa järjestetään Soinnusta aina reissu Linnanmäelle, tämä on meillä jo perinteeksi muodostunut muutaman vuoden aikana. Linnanmäellä nautitaan perinteisistä huvipuiston antimista, syödään herkkuja sekä osallistutaan kilpailuihin ja narunvetoon, niin ja hurjapäät tietenkin säntäävät huvipuistolaitteisiin.. Mukava reissu takana, ensi vuonna taas uudestaan!
8.9.2019

Lettukestit!

Letut, se ikuinen suosikki-iltapala meillä Soinnussa. Usein toivotaan pidettävän lettukestit ja sen kerran kun lettuja tehdään, niin niitä tehdään kunnolla! Lettuja paistetaan yhdessä ohjaajien ja asukkaiden kesken, samalla musiikkia kuunnellen ja seurustellen. Lettujen kera tarjolla on aina perinteisesti mansikkahilloa sekä sokeria, toisinaan pöytään on ilmestynyt myös suklaahasselpähkinälevitettä ja jäätelöä.. Ei siis kesän jäätelön syönnin jälkeen herkuttelu täysin loppunutkaan.
1.8.2019

KESÄ 30 ASTETTA!

Tänä kesänä ollaan saatu nauttia aurinkoisista ilmoista sekä hurjista helleaalloista, tämän johdosta ulkoilu on ollut suosiossa ja grilli useammankin kerran kuumana. Ulkona ollaan mm. pelailtu pihapelejä ja fiilistelty musiikin tahdissa, myös päiväkahvit ollaan juotu useaan otteeseen ulkosalla. Kesä toki on tuonut tullessaan myös syntymäpäiväjuhlia, joten jäätelö ei ole suinkaan ollut kesän ainoa herkku, vaikka varmasti suosituin. Toivotaan, että saadaan helteistä vielä kesäkuukausien loppuun saakka nauttia.
19.6.2019

KESÄ PARHAIMMILLAAN!

Kesä on alkanut lupaavasti, aurinko paistaa ja lämmintä on. Meillä Soinnussa ollaan viihdytty paljolti ulkona, nautittu auringosta ja syöty jäätelöä. Auringonottajat sen kun ruskettuvat päivä päivältä ja varjosta nauttivat saavat viettää aikaa uusien päivävarjojen alla, no ulkona ollaan kuitenkin siis viihdytty. Lisäksi kesäkuu on tuonut mukanaan syntymäpäiväjuhlia, tässä kuussa ollaan vietetty jo neljän henkilön syntymäpäiviä, kakkua on siis ollut tarjolla ja paljon, ai että! Seuraavaksi odotellaankin jo kesäjuhlia ja aletaan tekemään valmisteluita tulevaa varten!
21.5.2019

JÄÄKIEKKOHUUMAA!

Jääkiekon maailmanmestaruuskilpailut ovat jälleen alkaneet ja se meillä Koti Soinnussa onkin vahvasti esillä juuri nyt! Jokainen suomen jääkiekkopeli katsotaan, eli luvassa monta kisakatsomoa herkkujen kera.. Jännittävää, nyt suomelle peukut pystyyn!
20.5.2019

Kesän ensimmäiset mölkkykilpailut!

Toivetorstain virikkeeksi äänestettiin mölkky, kilpailijoitakin saatiin niin paljon, että kilpailu jatkui pitkän illan. Ohessa tietenkin kahviteltiin ja muistettiin juoda vettä. Lämmin päivä hyvässä seurassa mölkkyä pelaten, mikäs sen parempaa?
12.5.2019

Äitienpäivä!

Äitienpäivää meillä vietettiin pienesti kakkukahvien merkeissä, äitejä muisteltiin ilolla ja lämmöllä. Pöytää koristivat kauniit kukkaset.
9.5.2019

Eurooppapäivän viriketoimintaa!

Meillä Soinnussa eurooppapäivää vietettiin hauskojen virikkeiden parissa, johon sisältyi mm; visailua ja kysymyksiä Eurooppaan liittyen sekä eri maiden lippujen väritystä, kuten nähdä voikin! Joku tarkkasilmäinen saattaa huomata, että lippujen joukosta löytyy myös esperin väreistä inspiraationsa saanut lippu!
2.5.2019

Vappu ja paljon riemua!

Vappuaattona Koti Soinnussa päivä aloitettiin musiikin kuuntelulla, tanssijalkakin taisi osalla heilahtaa musiikin tahdissa! Päiväkahveilla tarjolla oli Simaa sekä tippaleipää. Kahvittelun jälkeen siirryttiinkin ulos, sillä luvassa oli grillibileet. Grilli pystytettiin ensimmäistä kertaa tänä keväänä pihalle, Vapun kunniaksi. Kuten arvata voikin, niin tarjolla oli perinteisesti makkaraa sekä tämän lisäksi halloum-juustoa, toki myös näiden kyljessä tarjolla oli perunasalaattia. Ohjelmassa lisäksi oli pelailua yhdessä asukkaiden sekä ohjaajien kanssa. Myös mukavaa jutustelua kehkeytyi ulkona ollessa ja paljon naurua.
Vappupäivä meillä alkoi brunssilla, tarjottavaa oli monipuolisesti. Myöhemmin syötiin vielä munkkejakin. Onkohan sitä herkuteltu tarpeeksi..?
29.4.2019

Vapun valmistelua!

29.4. Päivä ennen vapun aattoa meillä Soinnussa koristeltiin yhteistilat juhlakuntoon! Jokainen halukas sai osallistua vappuvirikkeeseen; piirtämiseen kera musiikin sekä koristeluun! Huomisia vappuaaton grillijuhlia odotetaan innolla.. Luvassa toki muutakin teemaan sopivaa tarjottavaa, kuten munkkeja ja tippaleipää!
24.4.2019

24 huhtikuuta ja kesä!

Meillä ollaan Koti Soinnussa kesätunnelmissa jo huhtikuussa, mieletöntä! Auringon porottaessa asukkaat ovat viettäneet reilusti aikaa sisäpihalla istuskellen ja seurustellen toistensa kanssa, myös päiväkahvit on nautittu ulkona. Väriäkin on jo pintaan tullut, kuten voi todeta. Avainsana auringon palvojille siis on ehdottomasti; aurinkorasva! Eiköhän ensimmäinen jäätelötilauskin laiteta jo menemään lämpimien ilmojen kunniaksi..
Katso lisää