Esperi kehitysvammaiset askartelua
Kuvagalleria

Esperi Hoitokoti Yhteiselo, Helsinki

Koti vammaisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Varotoimenpiteet

Emme toistaiseksi ota vastaan vierailijoita

Haluamme turvata asukkaamme ja henkilöstömme koronaviruksen aiheuttamilta tartunnoilta. Tämän johdosta emme toistaiseksi ota vastaan ulkopuolisia vierailijoita.
Esperi Koti Yhteiselo tuottaa joustavaa, yksilöllisyyttä korostavaa lyhytaikaisasumista, tilapäishoitoa ja asumisharjoittelua liikuntavammaisille, kehitysvammaisille tai muunlaista erityistukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Tuemme asukkaidemme itsenäistymistä antamalla mahdollisuuden vertaistoimintaan ja sosiaaliseen vuorovaikutukseen. Toimimme mm. Helsingin kaupungin palvelusetelituottajana.

Osaksi Esperi-konsernia Yhteiselo Oy liittyi tammikuussa 2018.

Monipuoliset palvelut

Lyhytaikaisasuminen ja tilapäishoito

Lyhytaikaisasuminen soveltuu liikuntavammaisille, kehitysvammaisille tai muille erityistä tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Lyhytaikaisasuminen tarjoaa asiakkaalle mahdollisuuden arkirytmin säilyttämiseen siten, että koulunkäynti, opiskelu- ja työ- sekä päivätoiminta jatkuvat normaalisti. Asiakkaan avun tarve voi vaihdella täysin autettavasta tuettuun. Toiminta suunnitellaan aina asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Asumisjakson pituus voi vaihdella asukkaan ja perheen tarpeiden mukaan muutamasta vuorokaudesta useampaan viikkoon tai jopa vuoteen. Mahdollista on sopia myös muutaman tunnin kestävistä tilapäishoitoajoista.

Asumisharjoittelu

Asumisharjoittelussa pääpaino on asiakkaan toimintakyvyn ja elämänhallinnan, osallisuuden ja tuetun päätöksenteon edistämisessä. Asiakkaalle tehdään yksilöllinen suunnitelma yhdessä hänen lähiverkostonsa kanssa. Asumisharjoittelu voi kestää viikosta useampaan kuukauteen.

Villa Aallokko ja Villa Savanni

Villa Aallokko (4 krs.) ja Villa Savanni (2 krs.) sijaitsevat Valteri-koulun entisissä oppilaskotitiloissa. Molemmissa kodeissa on kahdeksalle asukkaalle omat tilavat huoneet. Kodeissa on olohuone, jossa voidaan katsella tv:tä, kuunnella musiikkia ja järjestää muuta yhteisöllistä toimintaa. Aallokon tilassa on takka, jonka ääressä voidaan tunnelmoida iltaisin. Tilat ovat invamitoitettuja. Parvekkeet, Valteri-koulun piha-alue ja Keskuspuiston läheisyys varmistavat mahdollisuuden monipuoliseen ulkoiluun. Vuokraamme Valteri-koulun liikunta- ja kuntosalia, uima-allasta sekä saunaa, jotka tarjoavat mukavaa vaihtelua toimintaan.

Täältä voit tutustua tarkemmin kotiimme videon muodossa.