Esperi Hoitokoti Ystäväntie, Liminka

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

21

elokuu

2019

Loppukesän touhuja

Loppukesä on kulunut vauhdikkaissa merkeissä. Työntekijöitä on palannut lomilta ja paljon on riittänyt touhua!
ystäväntien palvelukoti kirjasto

Osalla asukkaistamme on käytössä kansioita, joissa on heille mieluisista asioista kuvia. Näin kaikki asukkaamme pystyvät ilmaisemaan tarpeitaan ja toiveitaan meille helposti. Näin myös yksi asukkaistamme ilmaisi että haluaisi käydä kirjastossa.

ystäväntie kirjastokäyntikuva

Niimpä sitten soitimmekin taksin ja lähdimme kylälle kirjastoon. Asukas halusi valita muutamia kirjoja yhteisesti luettavaksi ja vielä poistokirjoista sai valita itselleen yhden kirjan.

ystäväntie kirjatkirjastosta

Lisäksi asukkaat olivat toivoneet retkeä makkaranpaistoon. Yhtenä perjantai aamuna hoitajat soittivatkin pihan täyteen takseja ja koko Pirtin puolen asukaskunta lähti retkeilemään.

ystäväntie kiikku
ystäväntie grillaus

Myös asukkaamme ovat tykänneet kovasti käydä kylällä ihan vain jäätelöllä, tai pyöräilemässä lyhyitä reittejä.

Limingan kylällä menee paljon mukavia reittejä joissa maisemia kelpaa ihailla.

ystäväntie pyöräkuva

Paljon on touhuamista riittänyt ja nyt syksyllä on hyvä jatkaa samaa tekemisen meininkiä. :)

Mukavaa syksyä!

 

23

heinäkuu

2019

Puistossa

Vaihtelu virkistää! Välillä on mukava käydä kävelyllä muuallakin kuin aivan kotikulmilla. Tällä kertaa suuntasimme aamukävelylle puistoon.
ystäväntieruusu

Muutaman kilometrin päässä Limingan keskustasta sijaitsee Alakestilän Arboretum eli puulajipuisto. Ajoimme autolla hieman lähemmäs ja lähdimme jalan ihastelemaan erilaisia kasvi- ja puulajeja. Puiston läpi virtaavan Liminganjoen pääsimme ylittämään koristeellisia siltoja pitkin.

ystäväntiesillat

 

ystäväntiekukat

Pohdimme yhdessä asukkaiden kanssa, että puisto sopisi mainiosti myös piknik-paikaksi. Kävelylläkin olisimme viihtyneet pitempäänkin, mutta saimme seuraksemme vähän liian paljon pieniä lentäviä kavereita. Ensi kerralla muistetaan ottaa hyttysmyrkyt mukaan!

ystäväntiemökki

 

7

heinäkuu

2019

Kalassa

"Tahtoisin käydä kalassa"- kuului vastaus erään asukkaan suusta, kun kysyimme mitä kivaa he tahtoisivat kesällä tehdä. Siispä pakkasimme onget ja eväät autoon ja lähdimme kalalle aurinkoisena heinäkuun iltapäivänä.
ystäväntiekalassa

Kalaonnea suunnattiin kokeilemaan Temmesjoen rantaan. Läheltä Temmesjoen lintutornia löytyi mukava laavu ja nuotiopaikka joka oli aivan joen äärellä. Madot viriteltiin valmiiksi koukkuihin ja eikun onkimaan!

ystäväntieongella

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalastamisessa parasta on luonnosta nauttiminen. Onkimisen lomassa voi samalla nauttia kauniista kesäpäivästä ja auringosta, sekä kuunnella luonnon hiljaisuutta. Asukkaat rauhoittuivat jännäämään kohojen liikehdintää veden pinnalla. Välillä tarkasteltiin onko mato vielä koukussa.

ystäväntiekohot

 

 

 

 

 

 

Kun odottelu alkoi pitkästyttämään, oli aika pitää tauko. Nuotiopaikalla maistuivat retkieväät. Sen jälkeen jaksoi vielä hetken kalastella. Lopulta odotus palkittiin ja koukun päästä löytyi ahven! Vaikka saalis jäikin hieman pieneksi, olivat asukkaat tyytyväisiä ja retkelle saatiin mukava päätös. Tänne täytyy tulla uudestaankin!

ystäväntieahven