Hoitokoti Venni Rovaniemi rivtalo
Kuvagalleria

Esperi Koti Venni, Rovaniemi

Koti kehitysvammaisille
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Esperi Koti Venni on uusi kehitysvammaisten tuki- ja palveluasumisyksikkö Rovaniemellä, joka tarjoaa kevyempää tuki- ja palveluasumista yhteensä 12 asukkaalle. Koti sijaitsee viihtyisällä asutusalueella, sopivan kulkuyhteyden päässä Rovaniemen keskustasta. Läheltä löytyy kauppa ja paikallisliikenteen bussipysäkki, mutta alueelta on myös hyvät pyörätieyhteydet kaupunkiin. Kodin välittömässä läheisyydessä sijaitsevat pizzeria sekä hyvät mahdollisuudet luonnossa liikkumiseen ja ulkoiluun. Asukkaille on rakenteilla kaunis, viihtyisä ja turvallinen piha-alue, jossa on mahdollisuus viettää aikaa esimerkiksi tulistellen tai keinussa istuskellen.

Turvallinen ja viihtyisä koti

Asunnot ovat nykyaikaisia, esteettömiä, vaalein sävyin sisustettuja kaksioita. Neliöitä jokaisessa asunnossa on 39,5. Asunnoissa on tilava eteinen, yhtenäinen keittiö-olohuone, makuuhuone sekä esteetön wc-/kylpyhuone. Huoneissa on liukuovet, asuntoihin on mahdollisuus saada invaliuska. Jokaisen asunnon etukatoksessa on tilava terassi. Esperi Koti Vennin asunto on aina asujalleen koti, jossa arki ja elämä on itsenäistä, mutta johon on aina saatavilla asukkaan tarvitsema vähäinen tai kevyt tuki.

Asumispalveluina tuki- tai palveluasuminen

Tukiasuminen on tarkoitettu lievästi kehitysvammaisille henkilöille, joiden tuen ja avun tarve on vähäinen. Tukiasumiseen kuuluu ohjaus ja apu päivittäisissä toiminnoissa sekä asukkaan hyvinvoinnista huolehtiminen. Asumalla hoivayksikön välittömässä läheisyydessä, tukiasunnossa, normaalina vuokralaisena, nauttii asukas omasta yksilöllisestä vapaudestaan turvallisuudestaan kuitenkaan tinkimättä. Asumismuodot mahdollistavat sen, että kehitysvammainen ihminen voi asua omassa ja rakkaassa kodissa, jonka on itse sisustanut ja kodiksi rakentanut.

Myös palveluasuminen mahdollistaa asiakkaan asumisen omassa kodissaan. Toteutamme hänen tarvitsemansa palvelut säännöllisten kotikäyntien muodossa. Tämä asumismuoto soveltuu asiakkaille, jotka tarvitsevat asumisessaan ja toiminnoissaan tukea, mutta selviytyvät muuten itsenäisesti. Tuettu palveluasuminen antaa mahdollisuuden käyttää yksikön ateriapalveluita ja muita tukipalveluita sekä tarjoaa mahdollisuuden osallistua yksikön yhteiseen virike- ja harrastustoimintaan.