Naamiaiset
Kuvagalleria

Esperi Toimintakeskus Oivapaja, Sastamala

Työ- ja päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Kodin kuulumisia

Esperi Toimintakeskus Oivapaja järjestää työ- ja päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille.

Toimintakeskus Oivapajassa harjoitellaan itsenäisen elämisen taitoja, ylläpidetään ja parannetaan toimintakykyä, sekä saadaan neuvoja ja apua arkielämän haasteisiin. Tärkeä osa toimintaa on myös monipuolinen harrastus- ja retkitoiminta.

Monipuolista tekemistä

Oivapajassa askarrellaan, lauletaan, luetaan, tehdään alihankintatöitä, leivotaan ja liikutaan. Yhdessä käydään asioilla, kahviloissa ja kaupungilla eli ollaan yhteiskunnan toiminnassa aktiivisesti mukana ja liikutaan siellä missä kaikki muutkin. Erilaisten taitojen harjoittelu tapahtuu ammattitaitoisten ohjaajien tuella yksilö- ja ryhmätilanteissa. Ryhmätoiminnot vaihtelevat viikko- ja päiväsuunnitelman mukaan.

Päiväkuntoutus

Työ- ja päivätoiminnan lisäksi Oivapajassa järjestetään päiväkuntoutusta. Päiväkuntoutus on Kelan kustantamaa avokuntoutusta, johon tullaan lääkärin lähetteellä. Kuntoutussuunnitelma perustuu yksilölliseen kuvaukseen asiakkaan toimintakyvystä ja tavoitteista. Fysioterapia ja musiikkiterapia ovat tärkeänä osana päiväkuntoutusta.

Olemme kiinnostuneita monenlaisista alihankintatöistä, joten otathan yhteyttä Oivapajaan, jos sinulla tai yritykselläsi on tarjota meille työtä!

Halutessasi asiakkaaksi työ- tai päivätoimintaan ole yhteydessä kotikuntasi sosiaalitoimeen. Tervetuloa tutustumaan!