Esperi Toimintakeskus Oivapaja, Sastamala

Kuulumisia
Sastamala Toimintakeskus Oivapaja pääsiäinen
13.4.2020

Rauhallista pääsiäistä!

Koronaepidemian vuoksi pääsiäistä on monessa kodissa vietetty hyvin poikkeuksellisesti. Toimintakeskus Oivapaja on määrittämättömäksi ajaksi sulkenut ovensa jo 18.3. alkaen. Seuraamme vastuullisesti hallituksen ja THL:n ohjeistuksia suojataksemme asiakkaitamme, jotka kuuluvat THL:n määrittämään haavoittuvaan ryhmään.
13.3.2020

Päivä prinsessana

Viime sunnuntaina vietettiin naistenpäivää, joten naisia hemmoteltiin maanantaina monin tavoin. Tämän viikon henkilö on kuitenkin mies, joka käy autoliikkeessä avotöissä ja tykkää talvesta, erityisesti tammikuusta, koska silloin voi lasketella.
6.3.2020

♫♫Paljon onnea vaan ♫♫

Tällä viikolla juhlistimme asiakkaamme Jaakon 40-vuotissyntymäpäivää ja saimme yksikönpäällikkö Heidiltä iloisia uutisia. Olemme saaneet myös uusia alihankintatöitä, joten silläkin saralla maaliskuu alkaa mukavasti!

28.2.2020

Kirpparipöytämme uusiutuu!

Olemme ahkeroineet uusia tuotteita kirpparipöytäämme, joka löytyy Hopun kirpputorikeskuksesta. Käyhän katsomassa, mitä kaikkea pöydässämme on tarjolla! Keväinen aurinko on houkutellut meitä yhä enemmän ulos, ja maanantaina kävimme jopa Vehmaanniemessä asti.
21.2.2020

Helmikuun helmiä

Helmikuun toiseksi viimeinen viikko on kohta viikonloppua vaille valmis. Viikon touhuihin on kuulunut mm. pajatoimintaa, selkokerhoilua, fantasiakakkukahvilan tuotteiden valmistusta ja lopuksi on siivottu jälkemme.
14.2.2020

Ystävänpäivätervehdys!

Viikko huipentuu tähän kaikkien yhteiseen päivään, ystävänpäivään. Asiakkaat kertoivat, että heidän mielestään hyvä ystävä on rehellinen, mukava, luotettava, eikä kerro salaisuuksia muille.
7.2.2020

Abien iloa ja retkeilyn riemuja!

Helmikuun ensimmäinen viikko alkaa olla takanapäin, ja olemme saaneet hieman lunta maahan ja pakkanenkin on pureskellut poskia. Viikkoon on mahtunut mm. Oivapajan taidenäyttelyn avajaisia kirjastolla, penkinpainajaisajelua ja retki Sammaljoelle.
31.1.2020

Tanssin taikaa ja liikunnan iloa

Märkää lunta on tuprutellut ja lämmin tammikuu vetelee viimeisiään. Se ei ole meitä haitannut, kun ollaan touhuttu paljon erilaisia juttuja sisätiloissa. Maanantaina päästiin Liekolakodin kanssa tanssahtelemaan salissa, kun Lausniemen Riikka veti mahtavan hengästyttävän tanssitunnin. Taidenäyttelytilaan ollaan tekemässä uutta näyttelyä koko porukan voimin.
17.1.2020

♫ Walking in the air ♫

Lunta ei vieläkään ole saatu tänne Sastamalaan, eikä olla päästy tekemään lumihommia. Niimpä askartelimme lumiukkokavalkadin tänne Oivapajalle ihan itse. Lisäksi olemme pitäneet aivoriiheä ja suunnitelleet yhdessä tuumin kevään pajatarjontaa.
13.1.2020

Ensin leivotaan ja sitten siivotaan

Tammikuinen sää on yllättänyt meidät täysin. Vettä on satanut monena päivänä, ja sen vuoksi ollaan oltu paljon sisätiloissa ja tehty siellä erilaisia askareita.
3.1.2020

Hyvää uutta vuotta 2020!

Joululomat on vietetty, joulutortut ja lanttulaatikot syöty, uudenvuoden juhlallisuudet juhlittu ja on aika siirtyä uuteen vuoteen, ja uudelle vuosikymmenelle. Oivapajassa alkoi kevätkausi jo vuoden toisena päivänä, ja innokkaita asiakkaita olikin saapunut enemmän töihin kuin odotimme. Porukalla olemme taas ehtineet parissa päivässä vaikka mitä.
20.12.2019

♫ Nyt toivotus hyvän joulun ♫♫♫♪♪

Viimeinen työviikko ennen hartaasti odotettua joululomaa on lopuillaan. Olemme viikon aikana ahkeroineet alihankintatöiden parissa, Oivapaja on siivottu jouluisen puhtoiseksi, joululauluja on laulettu ja soitettu pianon säestyksellä, nyt voi siis joulu tulla!

13.12.2019

♫♫ Joulupukki, joulupukki, valkoparta vanha ukki♫♫♪

Puutarhapajalaiset kävivät nuuhkimassa joulukukkien taikaa keskiviikkona. Perjantaina lauloimme kauneimmat joululaulut Tyrvään kirkossa, jonne väkeä oli kerääntynyt eri kehitysvammayksiköistä. Oivapajalla oli perjantaina myös pikkujoulut, jonne joulupukki ehti tulla tervehtimään asiakkaita.
5.12.2019

Oivapaja rokkaa

Tiistaina vietimme Oivapajalla omaisten joulujuhlaa, jonne saapui väkeä runsain mitoin. Tarjolla oli osittain asiakkaiden valmistama päivällinen ja Oivapajan oman, vielä nimettömän bändin ensiesiintyminen. Lisäksi juhlijoita laulatti yllätysesiintyjä. Torstaina kilistimme maljoja itsenäisen Suomen kunniaksi.
Katso lisää