Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Sointu on 22-paikkainen ympärivuorokautista palveluasumista tarjoava koti Helsingin Kannelmäessä. Asukkaamme ovat eri tavoin vammautuneita aikuisia.

Aktiivinen arki

Esperi Koti Sointu tarjoaa turvallisen kodin, jossa asukas voi nauttia elämästä ja mukavasta arjesta. Kuntouttava työote kulkee arjessa mukana, voimistaen ja vahvistaen jokaista asukastamme itsenäiseen ja aktiiviseen elämään. Meillä asukkaat määrittävät itse oman arkensa rytmin ja kunkin tukitoimet suunnitellaan yksilöllisesti. Arjessa kulkee mukana kunkin asukkaan kuntoutussuunnitelman mukaiset toimet.

Tarjolla on samanhenkistä seuraa ja runsaasti harrastus- ja viriketoimintaa, aina asukkaan omilla ehdoilla. Päivä- ja viikko-ohjelma suunnitellaan asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaisesti. Asukkaamme liikkuvat aktiivisesti myös kodin ulkopuolella, harrastusten, kuntoutuskäyntien ja töiden merkeissä.

Viihtyisä ympäristö

Asukkailla on omat asunnot ja yhteistiloissa vietetään aikaa yhdessäolon, arjen askareiden ja harrastusten parissa. Kodin ovet ovat aina avoinna asukkaiden läheisille ja ystäville. Koti sijaitsee rauhallisella alueella, lähellä palveluita ja monipuolisten ulkoilumaastojen äärellä. Läheltä löytyvät myös terveysasema ja junayhteys Helsingin keskustaan.