Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Narikka tarjoaa asumis-, tilapäishoito- ja päivätoimintapalveluita kehitysvammaisille Järvenpäässä. Palvelut on suunnattu lievästi ja keskivaikeasti kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tai päivittäistä tukea arjessaan. Tavoitteenamme on, että asiakkaamme pystyvät vaikuttamaan omaan elämäänsä ja osallistumaan yhteiskuntaan sen täysvaltaisina jäseninä. Narikka on toiminut vuodesta 1997 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2013.

Palveluvalikoimaan kuuluvat

  • Autettu asuminen: Iso- ja KotiNarikka ovat kodikkaita sekä asukkaidensa näköisiä viihtyisiä omakotitaloja. Palvelu sisältää asunnon ja päivittäisessä elämässä tarvittavan avun ja ohjauksen. Iso- ja KotiNarikka tarjoavat ympärivuorokautista autettua asumista lievästi ja keskivaikeasti kehitysvammaisille henkilöille.

  • Tukiasuminen: Tukiasuminen tarjoaa ryhmämuotoista asumista vähän tukea ja ohjausta tarvitseville henkilöille. Tavoitteena on itsenäisempi asuminen tulevaisuudessa tai oikean asumismuodon löytyminen.

  • Tilapäishoito: PikkuNarikka tarjoaa elämyksellistä ja turvallista tilapäishoitoa kotona asuville tai erityistä tukea tarvitseville kehitysvammaisille nuorille. Tilapäishoitoa tarjotaan arkisin, viikonloppuisin sekä koulujen loma-aikoina.  Mielenkiintoiset teemat ja aktiivinen toiminta tekevät jaksoista ikimuistoisia. Narikan tilapäishoito on myös erittäin toiminnallista. Viikonloppujen teemat seuraavat vuodenaikoja ja nuorten toiveita, suosituin viikonloppu on tietenkin Linnanmäki-viikonloppu! Kesäleirien teemoina ovat muun muassa seikkailuleiri, Suomen luonto, Blues-leiri ja Matka maailman ympäri.

  • Päivätoiminta ja tuettu työtoiminta: PäiväNarikka tarjoaa suunnitelmallista ja ohjattua toimintaa, sekä mielekästä tekemistä aikuisille kehitysvammaisille arkipäivisin. Palvelumme koostuu teemallisista jaksoista ja kursseista, joihin asiakkaalla on mahdollisuus hakeutua myös ilman sitoutumista päivätoimintaan. Voit tilata esitteen seuraavista kursseistamme tästä.

Aktiivinen arki

Narikassa tekemisen lähtökohtana on turvallinen toiminta. Retket elokuviin, vierailut lähikohteisiin ja spontaanit karaoketuokiot ovat tärkeä osa arkeamme. Työn ja koulun ohella kannustamme asukkaitamme monipuoliseen harrastus- ja vapaa-ajantoimintaan.

Turvallinen ympäristö

Narikan asumispalveluyksiköt sijaitsevat Nummenkylässä Järvenpäässä ja päivätoimintapalveluita tarjoava PäiväNarikka sijaitsee Järvenpään Uudenmaantiellä. Iso- ja KotiNarikka ovat kodikkaita sekä asukkaidensa näköisiä omakotitaloja. Samalla tontilla Nummenkylässä toimivat myös tilapäishoidonyksikkö PikkuNarikka sekä tukiasumisen yksikkö PihaNarikka. Tilat ovat turvalliset ja kodinomaiset. Asukkailla on käytössään viihtyisät ja isot piha-alueet. 

Narikassa työskentelee yksikönpäällikkö, sairaanhoitaja, tiimivastaava sekä ohjaajia. Työntekijämme ovat pääsääntöisesti lähihoitajia ja sosionomeja. Lisäksi heillä on erilaisia erityisosaamisalueita. Hoitotyön ammattilaisten ohella Narikan oma emäntä vastaa arkisin asukkaiden sekä henkilökunnan ruokahuollosta.