Missä tapahtuu: Esperi Hoitokoti Lähde, Lahti

30

elokuu

2023

Vertaistuki

Vertaistuki on tärkeä osa ulkomaalaisen työntekijän kotoutumista.
Esperi Hoitokoti Lähde, Lahti, Vertaistuki

Uusi maa, uusi kieli, uusi työ - kaikki suuria muutoksia! Kotoutumista helpottamaan Esperi on perustanut vertaistukiryhmän, jossa kansainväliset työntekijämme voivat jakaa kokemuksiaan.

Vertaistukiryhmä sai alkunsa, kun HR-asiantuntija Varpu Ahtonen ja lähihoitaja Jorge Lopez löivät viisaat päät yhteen ja alkoivat suunnittelemaan ryhmän toimintaa yhdessä.

Keväällä 2023 aloittaneen vertaistukiryhmän tavoite on tarjota vertaistukea kotien kansainvälisille työntekijöille, luoda yhteenkuuluvuuden tunnetta ja helpottaa sopeutumista Suomeen.

Ryhmä kokoontuu säännöllisesti, jakaa tietoa ja vastaa kysymyksiin. Ja mikä parasta: kaikki voivat osallistua virtuaalisesti riippumatta siitä, missä päin Suomea asuvat!

”Tapaamisissa jaetaan tietoa, vastataan työntekijöiden yleisiin kysymyksiin ja lopuksi kokoonnutaan pienryhmiin keskustelemaan kokemuksista uudessa työssä ja maassa”, Varpu kertoo.

Hoitotyön lisäksi ulkomailta tulleen hoitajan arkeen kodeissamme kuuluu suomen kielen harjoittelu. Yhteiset tapaamiset, joissa saa keskustella samassa tilanteessa olevien kanssa myös englanniksi ovat kuitenkin osoittautuneet tärkeiksi.

”Moni asia on ulkomaalaiselle työntekijälle uusi, eikä kaikissa kodeissa myöskään ole vielä kokemusta ulkomaalaisen työkaverin vastaanottamisesta. Vertaistuki on tärkeää, ja erityisesti hiljattain maahan tulleet hyötyvät ryhmästä.”

Lue koko uutinen linkin takaa : https://www.esperi.fi/tietoa-meista/meilla-tapahtuu/vertaistuki-tarkea-osa-ulkomaalaisen-tyontekijan-kotoutumista

 

Lähde: https://www.facebook.com/EsperiCare/posts/pfbid02EEjowac4GPM1tCfBrfTZR1HBj16h6HAErUew91kVpsp84SMg4a6Cr1RLCZA1gTV8l?ref=embed_page

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Hoitokoti Lähde, Lahti

Esperi Hoitokoti Lähde, Lahti, Taide
26.11.2023

Taide

Rauhallinen sunnuntai innostaa myös taiteiden pariin, useammankin taiteilijan
Esperi Hoitokoti Lähde, Lahti, Isänpäivä
12.11.2023

Hyvää Isänpäivää!

Juhlahumua ilmassa, kun valmistaudutaan isänpäivään. Hyvää Isänpäivää! Toivottaa Lähteen väki
Esperi Hoitokoti Lähde, Lahti, pelipäivä
26.10.2023

Pelipäivä

Tänäänkin Lähteessä odotetaan illan kotipeliä innokkaasti. Tässä taidetta illan joukkueista Pelicans-TPS.
Go Pelicans!
Esperi Hoitokoti Lähde, Lahti, taidetta
17.9.2023

Taidetta

Galleria Uusi Kipinässä oli nähtävillä meidän asukkaan taidetta, hienoja töitä olivatkin! Suosittelemme muutoinkin käymään galleriassa tutustumassa esillä oleviin teoksiin!