Esittely

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Esperi Toimintakeskus Oivapaja järjestää työ- ja päivätoimintaa erityistä tukea tarvitseville henkilöille. Oivapajassa harjoitellaan itsenäisen elämisen taitoja, ylläpidetään ja parannetaan toimintakykyä, sekä saadaan neuvoja ja apua arkielämän haasteisiin. Tärkeä osa toimintaa on myös monipuolinen harrastus- ja retkitoiminta.

Monipuolista tekemistä

Oivapajassa askarrellaan, lauletaan, luetaan, tehdään alihankintatöitä, leivotaan ja liikutaan. Yhdessä käydään asioilla, kahviloissa ja kaupungilla eli ollaan yhteiskunnan toiminnassa aktiivisesti mukana ja liikutaan siellä missä kaikki muutkin.

Erilaisten taitojen harjoittelu tapahtuu ammattitaitoisten ohjaajien tuella yksilö- ja ryhmätilanteissa. Ryhmätoiminnot vaihtelevat viikko- ja päiväsuunnitelman mukaan. Mikäli olet kiinnostunut Oivapajan työ- tai päivätoiminnasta, olethan rohkeasti yhteydessä kotikuntasi sosiaalitoimeen. 

Alihankintatyöt

Toimintakeskus Oivapajan asiakkaat tekevät työtoiminnassaan alihankintatöitä. Työt ovat pääasiassa viimeistelyä, laskentaa ja pakkausta. Työtoiminta antaa asiakkaan päivälle sisältöä, hyvinvointia sekä tarpeellisuuden ja osallisuuden tunnetta. Alihankintatöitä tehdään Oivapajan omissa tiloissa. 

Kuntoutuksellisia tavoitteita asiakkaillemme ovat mm. työaikojen noudattaminen, säännöllisen vuorokausirytmin harjaannuttaminen, henkilökohtaisten sopimusten noudattaminen, työkyvyn harjaannuttaminen, onnistumisen ilon tarjoaminen, sosiaalisten taitojen kehittäminen ja itsetunnon kasvattaminen. Toiminnan tarkoituksena on mahdollistaa asiakkaiden virkistyksellinen toiminta ja sosiaaliset kontaktit. 

Yhteistyökumppaniksi?

Olisiko sinulla töitä vailla tekijää? Olemme kiinnostuneita monenlaisista alihankintatöistä, joten otathan yhteyttä, jos sinulla tai yritykselläsi on tarjota työtä Oivapajan asukkaille. Meiltä saat innokkaita ja reippaita tekijöitä!

Haemme myös jatkuvasti asiakkaillemme uusia mukavia harrastus-, ajanvietto- ja retkeilymahdollisuuksia lähialueilla. Otamme mielellämme vinkkejä vastaan. Soita tai ole yhteydessä sähköpostitse, niin jutellaan lisää.

Lisäksi vuokraamme yhteistyökumppaneillemme yksikön kokous- ja liikuntatiloja. Oivapajassa on esimerkiksi tanssisali peileineen ja pukuhuoneineen.