Esperi Toimintakeskus Oivapaja, Sastamala

Esperi toimintakeskus Oivapaja Sastamala koiruus
28.7.2022

Koirakaveri

Labradorinnoutaja on yksi Suomen suosituimmista koiraroduista ja myös koko maailman suosituin koirarotu, mikäli Wikipediaan on luottamista. Luonteeltaan labradorinnoutajat ovat ystävällisiä, iloisia, luotettavia ja uskollisia. Meillä olikin ilo saada vieraaksemme kyseistä rotua edustava neljän kuukauden ikäinen Manu.
Esperi Toimintakeskus Oivapaja sastamala sadonkorjuujuhla
10.9.2021

Sadonkorjuujuhla ja hevosajelua

Tällä viikolla Oivapajalla nautittiin syksystä ja sen kunniaksi pidimme sadonkorjuujuhlan. Ohjaajamme Liisa kutsui asiakkaamme omaan kotiinsa, jossa saimme kerätä loisteliaan puutarhan antimia talteen. Sadonkorjuujuhlassa vieraili myös yllätysvieras, sillä Kitkatuli hevonen saapui pihallemme rapsuteltavaksi ja hurjapäisimmät uskalsivat lähteä viilettämään Kitkatuulen kyydissä pitkin Sastamalan katuja.
Esperi Toimintakeskus Oivapaja Oivapaja rokkaa! -valokuvanäyttely
1.7.2021

Valokuvanäyttelyn pystyttämistä ja auringosta nautiskelua

Tämä viikko alkoi jännittävästi, kun työtoiminta suuntasi kohti Sastamalan pääkirjastoa pystyttämään meidän ihka omaa valokuvanäyttelyä. Oivapaja rokkaa! -valokuvanäyttely on Sari Haaviston kanssa yhteistyössä tehty 50-luvun teemaa henkivä elämysmatka rock and roll -aikakaudelle. Toivomme saavamme paljon nimiä näyttelyssä olevaan vieraskirjaamme, joten ei kun töppöstä toisen eteen kohti Sillankorvankatua!
Oivapaja Sastamala ohjaaja vedessä
24.6.2021

Hellehuveja

Juhannus kolkuttelee ovella ja sen kunniaksi kävimme lähirannassa uimassa, vaikka ilma ei ehkä ihan yhtä kuuma ollutkaan kuin menneinä päivinä. Olemme touhunneet niin paljon kivoja juttuja tänäkin kesänä, että kaikki ei ole kuulumisiin mahtunut, joten nyt kerromme tässä jutussa myös vähän "piiloon" jääneistä kesän huippuhetkistä.
Esperi toimintakeskus Oivapaja Sastamala pop-up kahvila
11.6.2021

Pop up -kahvila ja muuta kesäohjelmaa.

Oivapajalla viikko on ollut varsin tapahtumarikas: Työtoiminta on valmistellut tuotteita ja kahvilamiljöötä perjantailliseen kesäkahvilaan, ja on myös käyty tutustumassa paikallisen autoharrastajan autokokoelmaan sekä kokeiltu torimyyjän töitä. Päivätoiminta on nauttinut hellekeleistä mm. jäätelökioskilla käynnin merkeissä.
Esperi toimintakeskus Oivapaja Sastamala kuvaussessio
28.5.2021

Kuvauspäivä 50-luvun henkeen

Oivapajalla oli tänään huisin hauska kuvauspäivä teemalla 50-luku. Kuvaus- ja retki-iltapäivää vietettiin Garage-kahvilalla ja kuvaamassa meillä oli Sari Haavisto. Kiitos tuhannesti molemmille tämän tapahtuman mahdollistamisesta.
Oivapaja Sastamala muffinitäytteet
12.2.2021

Ystävänpäivänjuhlintaa Oivapajalla

Oivapajalla vietettiin ystävänpäivää jo perjantaina varsinaisen päivän osuessa sunnuntaille. Päivän ohjelmaan kuului monenmoisia pelejä, visailuja ja omien muffinien koristelua sekä tietenkin syömistä. Päivää juhlittiin nurinkurin-teemalla, joka ilmeni lähinnä pukeutumisessa. Pukeutua sai nurinkurisesti juuri sillä tavalla mitä itse keksi.
Esperi toimintakeskus Oivapaja Sastamala kiinnipito
5.2.2021

Oivapajalla koulutetaan

Oivapajalla panostetaan ohjaajien kouluttamiseen ja arjen sujuvuutta lisäävät koulutukset varsinkin ovat meillä suosittuja. Oivapajan ohjaajista neljä vakituista ovat tammikuun aikana osallistuneet MAPA-koulutukseen, joka on haasteellisen käyttäytymisen ennaltaehkäisy- ja hallintakoulutus. Koulutuksessa olemme saaneet paljon työkaluja ja keinoja rauhoittaa tilanteita ennen kuin ne eskaloituvat sekä olemme opetelleet mm. erilaisia kiinnipitotekniikoita, joita voimme käyttää asiakkaan rauhoittamisessa apuna. Otteet ovat turvallisia sekä asiakkaille että ohjaajille.
Katso lisää