Missä tapahtuu: Esperi Toimintakeskus Oivapaja, Sastamala

20

toukokuu

2022

Kesän ensimmäinen Pop up -kahvila

Oivapajalla kokeiltiin viime kesänä ensi kerran pop up -kahvilan järjestämistä. Asiakkaita kahvilassa riitti ja kahvilan järjestäminen oli Oivapajalaisille mieluista puuhaa, joten päätimme pitää pop up -kahviloita tänä kesänä peräti viisi kappaletta.
Oivapaja Sastamala Pop up -kahvila

Oivapajan pop up -kahvila tarjoavat viitenä kesäperjantaina herkullisia kahvihetkiä Sastamalalaisille. Myynnissä on mm. oivapajalaisten leipomuksia, kahvia, juomia ja käsitöitä. Kahvilaan ovat ihan kaikki tervetulleita!

Kahvilatoiminta antaa työtoimintalaisille mahdollisuuden harjoitella monia eri tehtäviä, sekä myös kerryttää yhteistä retkikassaa. Viime vuoden kahvilan ansioilla lähdemme tänä vuonna Turkuun retkelle. 

Esperi Oivapaja Sastamala kahvilatoimintaa
Ohjaajien tukemana työtoiminnan asiakkaat hoitivat asiakaspalvelun, tarjoilun ja rahastuksen kahvilalla. Etukäteen oli leivottu ja laitettu tuotteita esille. Myös pihaa laitettiin kuntoon ja koristeltiin kahvilaa varten. Oivapajan työtoimintalaisilla on koulutuksia keittiöalalta, kiinteistöhuollon tehtävistä ja monelta muulta alalta. Kahvilan pitäminen onkin monelle mahdollistanut koulutuksensa hyötykäytön toiminnan suunnittelussa ja toteuttamisessa, esim. meidän puuseppämme on rakentamassa kahvilalle kukille istutusaluetta.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Toimintakeskus Oivapaja, Sastamala

Esperi Toimintakeskus Oivapaja sastamala Leirimajalla
19.8.2022

Leiripäivä Houhajärvellä

Sastamalan seurakunta kutsui meidät viettämään leiripäivää Sastamalan Houhajärven Leirimajalle. Leirimaja on nimestään huolimatta aika paljon isompi kuin maja. Rakennuksia löytyy useita ja myös esteettömyys on huomioitu, joten myös pyörätuoleilla pääsee hienosti tässä leirikeskuksessa kulkemaan ja kesäpäivää viettämään.
Oivapaja sastamala esperi
12.8.2022

Vielä nautimme auringonsäteistä.

Olemme saaneet nauttia vielä kesäisen lämpimistä ilmoista, ja olemmekin ulkoilleet superpaljon, yrittäen kerätä auringonsäteitä talteen pitkän syksyn ja talven lähestyessä.
Esperi toimintakeskus Oivapaja Sastamala kiitoskortti
5.8.2022

Kiitos kesätyöntekijällemme !

Kesätyöntekijämme Reima kohtasi asiakkaat suurella sydämellä, ja oli malliesimerkki siitä, miten asiakkaat otetaan huomioon. Reima oli asiakkaille aina läsnä ja valmiina auttamaan, juttelemaan tai vaikka kujeilemaan heidän kanssaan. Huipputyyppi myös työkaverina. Kiitos Reima!
Esperi toimintakeskus Oivapaja Sastamala koiruus
28.7.2022

Koirakaveri

Labradorinnoutaja on yksi Suomen suosituimmista koiraroduista ja myös koko maailman suosituin koirarotu, mikäli Wikipediaan on luottamista. Luonteeltaan labradorinnoutajat ovat ystävällisiä, iloisia, luotettavia ja uskollisia. Meillä olikin ilo saada vieraaksemme kyseistä rotua edustava neljän kuukauden ikäinen Manu.
Esperi toimintakeskus Oivapaja, rannalle sannalle
22.7.2022

Kesäiloittelua!

Oivapajalaisilla on ollut touhukas kesäinen viikko. Normaalia pienemmällä asiakasporukalla olemme olleet liikkeellä, mikä on mahdollistanut kesäisistä maisemista nauttimisen, vaikka ohjaajillammekin on lomia tällä hetkellä. Touhuissa on ollut mukana uusi osa-aikainen ohjaajamme Katja.
Esperi Toimintakeskus Oivapaja Sastamala aarrekartat
8.7.2022

Aarrekarttoja, sadepäivän pelailua ja jäätelökioskilla käynti

Meillä oli tällä viikolla ilo saada päivätoimintaamme kaksi kesätuttavuutta. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua uusiin ihmisiin kuin tehdä jokaisen omat aarrekartat. Omien kesäunelmien ja mielenkiinnonkohteiden miettiminen on lehdistä leikatuilla kuvilla paitsi hauskaa, myös hyvä tapa kertoa muille selkokielisesti, mistä minä pidän. Olemme sadepäivinä myös ahkerasti pelailleet, musisoineet ja käyttäneet Oivapajan jumppasalia liikkumiseen. Perjantaina saimme kuitenkin nauttia hieman paremmasta säästä ja suuntasimme heti töppösemme kohti torin jäätelökioskia.