Missä tapahtuu: Esperi Toimintakeskus Oivapaja, Sastamala

3

kesäkuu

2022

Retki Turkuun!

Pitkän odotuksen jälkeen Oivapajalaisten haaveilema Turun retki vihdoin toteutui ja voi että, kun meillä kaikilla oli huisin kivaa!
Esperi Oivapaja Sastamala vesibussissa

Oivapajalaisten Turun retki starttasi Oivapajan pihasta 1.6.2022, jolloin ohjaajista Riitta, Sanna ja Mirja hyppäsivät linja-autoon ja lähtivät keräämään asumisyksiköiltä asiakkaita kyytiin. Loput ohjaajat:Liisa, Heidi, Julia, Minna ja Jani jäivät ottamaan Oivapajalta lähtijöitä vastaan. 

Linja-auton kurvatessa asumisyksiköiden pihoihin oli mahtava nähdä, kuinka innostunutta väkeä retkelle oli lähdössä. 

Ai että, kyllä kelpaa!

Linja-autossa

Toimintakeskus Oivapaja Esperi Sastamala retkellä Turkuun
Linja-autossa matkalla Turkuun soljui iloinen puheensorina, jota väritti iloisten naurahdusten pyrskähdykset. Ilmapiiri oli katossa ja matka menikin todella nopeasti. Ainoastaan ulkona linja-auton tuulilasia piiskaava sade jännitti matkalaisia hieman.

" Toivottavasti Turussa ei sada! "oli kaikkien matkalaisten yhteinen toive.

Auringonpaistetta Turussa

Esperi toimintakeskus Oivapaja RAXissa
Ensimmäisenä Oivapajalaiset pääsivät täyttämään vatsansa Turun keskustassa sijaitsevaan Rax-ravintolaan. Vatsojen ollessa varsin täynnä, osa porukasta lähti kahden ohjaajan kanssa kohti erikoisliikettä, jonne menosta oli Oivapajalla jo pitkään supistu.
Oivapaja Sastamala kaupan valikoimaa
Erikoisliikkeen valikoimassa oli myös naurunpyrskähdyksiä aiheuttaneita tuotteita.
Esperi oivapaja kirkko
Toisten vieraillessa erikoisliikkeessä osa porukasta oli ehtinyt jo Tuomiokirkolle, jonne Voimaa seksuaalisuudesta -pajalaisetkin perässä tulivat. Turun tuomiokirkon jykevät holvikaaret ja valtava korkeus veti meidän porukan ihan hiljaiseksi. Hämmästys ja ihastelu suorastaan paistoi retkeläisten kasvoilta.

Yllätykseksemme kuulimme myös kirkkoon iltapäivällä esiintymään tulleen baritonin harjoittelun. Laulu kaikui mahtavasti komeassa ympäristössä.
Esperi Oivapaja Sastamala Turun retki
Kirkolta lähdimme kävelemään jokirantaa pitkin kohti seuraavaa kohdettamme. Samalla nautimme kauniista näkymistä.
Esperi toimintakeskus Oivapaja vesibussia odottamassa
Laiturin luona oli hetki aikaa odotella vesibussin tuloa.
Toimintakeskus Oivapaja Sastamala ohi suomen joutsenen
Vesibussiin päästyämme pilvet kaikkosivat taivaalta ja saimme nauttia kannella auringonsäteistä ihollamme. Aivan mahtava oli lipua Suomen joutsenen sekä muiden laivojen ohi ja ihailla Turun silhuettia.
Esperi toimintakeskus Oivapaja Sastamala
Tunnelma vesibussissa oli varsin iloinen. Päätepysäkkinämme oli Ruissalo, josta linja-autonkuljettajamme tuli hakemaan meitä kohti kauppakeskus Myllyä.
Esperi toimintakeskus Oivapaja Sastamala
Myllyssä shoppailun lisäksi myös herkuteltiin.

Puoli viiden jälkeen lähdimme ajelemaan kohti Sastamalaa ja tunnelma oli katossa vielä kotimatkallakin. Miten huikean hauska päivä meillä olikaan.

Viimeisimmät kuulumiset: Esperi Toimintakeskus Oivapaja, Sastamala

Esperi Toimintakeskus Oivapaja sastamala Leirimajalla
19.8.2022

Leiripäivä Houhajärvellä

Sastamalan seurakunta kutsui meidät viettämään leiripäivää Sastamalan Houhajärven Leirimajalle. Leirimaja on nimestään huolimatta aika paljon isompi kuin maja. Rakennuksia löytyy useita ja myös esteettömyys on huomioitu, joten myös pyörätuoleilla pääsee hienosti tässä leirikeskuksessa kulkemaan ja kesäpäivää viettämään.
Oivapaja sastamala esperi
12.8.2022

Vielä nautimme auringonsäteistä.

Olemme saaneet nauttia vielä kesäisen lämpimistä ilmoista, ja olemmekin ulkoilleet superpaljon, yrittäen kerätä auringonsäteitä talteen pitkän syksyn ja talven lähestyessä.
Esperi toimintakeskus Oivapaja Sastamala kiitoskortti
5.8.2022

Kiitos kesätyöntekijällemme !

Kesätyöntekijämme Reima kohtasi asiakkaat suurella sydämellä, ja oli malliesimerkki siitä, miten asiakkaat otetaan huomioon. Reima oli asiakkaille aina läsnä ja valmiina auttamaan, juttelemaan tai vaikka kujeilemaan heidän kanssaan. Huipputyyppi myös työkaverina. Kiitos Reima!
Esperi toimintakeskus Oivapaja Sastamala koiruus
28.7.2022

Koirakaveri

Labradorinnoutaja on yksi Suomen suosituimmista koiraroduista ja myös koko maailman suosituin koirarotu, mikäli Wikipediaan on luottamista. Luonteeltaan labradorinnoutajat ovat ystävällisiä, iloisia, luotettavia ja uskollisia. Meillä olikin ilo saada vieraaksemme kyseistä rotua edustava neljän kuukauden ikäinen Manu.
Esperi toimintakeskus Oivapaja, rannalle sannalle
22.7.2022

Kesäiloittelua!

Oivapajalaisilla on ollut touhukas kesäinen viikko. Normaalia pienemmällä asiakasporukalla olemme olleet liikkeellä, mikä on mahdollistanut kesäisistä maisemista nauttimisen, vaikka ohjaajillammekin on lomia tällä hetkellä. Touhuissa on ollut mukana uusi osa-aikainen ohjaajamme Katja.
Esperi Toimintakeskus Oivapaja Sastamala aarrekartat
8.7.2022

Aarrekarttoja, sadepäivän pelailua ja jäätelökioskilla käynti

Meillä oli tällä viikolla ilo saada päivätoimintaamme kaksi kesätuttavuutta. Mikä olisikaan parempi tapa tutustua uusiin ihmisiin kuin tehdä jokaisen omat aarrekartat. Omien kesäunelmien ja mielenkiinnonkohteiden miettiminen on lehdistä leikatuilla kuvilla paitsi hauskaa, myös hyvä tapa kertoa muille selkokielisesti, mistä minä pidän. Olemme sadepäivinä myös ahkerasti pelailleet, musisoineet ja käyttäneet Oivapajan jumppasalia liikkumiseen. Perjantaina saimme kuitenkin nauttia hieman paremmasta säästä ja suuntasimme heti töppösemme kohti torin jäätelökioskia.