Esittely

Hoitaja kuvake harmaa
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki kuvake harmaa
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous kuvake harmaa
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot kuvake harmaa
Monipuolisesti harrastustoimintaa
Koti kuvake harmaa
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Esperi Koti Pikkutikka tarjoaa ympärivuorokautista asumista 15 kehitysvammaisille henkilöille Turussa. Ympärivuorokautinen palveluasuminen on tarkoitettu keskivaikeasti tai vaikeasti kehitysvammaisille henkilöille, jotka tarvitsevat päivittäistä apua, tukea ja ohjausta arjessaan. Pikkutikka on aloittanut toimintansa maaliskuussa 2015.

Toiminnallinen arki

Pikkutikan palvelut perustuvat kuntouttavaan työotteeseen. Asukkaat saavat apua, tukea ja ohjausta yksilöllisen tarpeensa mukaisesti. Asukkaille halutaan tarjota mielekäs arki ja hyvä elämä, johon jokaisella on itse mahdollisuus vaikuttaa. Yhdessäolo, aktiivinen tekeminen ja monipuolinen harrastetoiminta ovat keskeisessä roolissa Pikkutikan arjessa. Ammattitaitoinen hoitohenkilöstö on paikalla ympärivuorokautisesti.

Viihtyisä ympäristö

Pikkutikka sijaitsee rauhallisella alueella ja hyvien joukkoliikenneyhteyksien äärellä Turun Moisiossa. Kodin naapurustosta löytyvät ruokakauppa ja seurakuntatalo. Yli-Maarian kirjasto sijaitsee noin 1,5km päässä Pikkutikasta. 

Turvallinen koti

Pikkutikassa jokaisen asukkaan käytössä on oma tilava huone sekä esteetön wc-/kylpyhuone sekä yhteiskäytössä olevat viihtyisät ruokailu-, oleskelu- ja saunatilat. Yhteistilojen sisustus- ja kalusteratkaisuissa lähtökohtana on kodinomaisuus ja turvallisuus sekä omatoimisuutta tukevan ympäristön luominen. Pirteät sävyt ja laadukkaat materiaalit tekevät tiloista kotoisat.

Tunnelmaa nostattaa myös viihtyisä piha-alue, jossa voi ulkoilla turvallisesti laatoitettuja polkuja pitkin tai nauttia säästä istuen pihakeinussa. Pikkutikan pihalla kasvaa omenapuita ja marjapensaita, joita hoidetaan yhdessä asukkaiden kanssa.