Asumispalvelut hoitokodissa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille

Esperi tarjoaa mielenterveys- ja päihdekuntoutujille asumispalveluja ja monipuolista kuntoutusta turvallisessa ja viihtyisässä ympäristössä. Kuntoutujat asuvat omissa huoneissaan, mutta osallistuminen erilaisiin yhteisiin aktiviteetteihin on tärkeä osa Esperi kotien asumispalveluita. Kuntoutus- ja asumispalvelutarjontamme luo joustavan ja kuntoutumisen polun – on asiakkaalla sitten tarve ympärivuorokautiselle tuelle tai itsenäisen asumisen valmennukselle.

Ideana on yhdessä asiakkaan kanssa määritellä päämäärä, jota kohden edetään askel askeleelta. Asiakkaillamme on oma nimetty ohjaaja, jonka kanssa yhdessä edetään kohti tavoitetta. Jokainen asiakas on yksilö, jonka tukemiseen tiimimme paneutuvat vahvalla ammattitaidollaan. Tiimeistämme löytyy psykiatrisia sairaanhoitajia, sosionomeja, toimintaterapeutteja ja lähihoitajia. Meillä on näyttöjä onnistuneista kuntoutuspoluista. Esperi Kodin asumis- ja kuntoutuspalvelut ovat askel kohti hyvää elämää.

Kodit paikkakunnittain

Yhdessä kiinni arkeen

Kuntoutus on tavoitteellista ja yksilöllistä. Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja vertaistuki kuuluvat kuntouttavaan arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Ohjaaja motivoi ja tukee asukasta. Tavoitteena on, että asukas kuntoutuu omien voimavarojensa mukaan ympärivuorokautisesta hoidosta palveluasumiseen, itsenäiseen tukiasumiseen ja lopulta omaan kotiin.

Jokaisella asukkaalla on henkilökohtainen kuntoutussuunnitelma, jonka laatimiseen osallistuvat niin asukkaan läheiset ja kotikunnan edustajat kuin Esperin hoitohenkilökuntakin. Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet ja tavoitteet ovat etusijalla, kun hoitoa ja kuntoutusta suunnitellaan.

Asukkaat osallistuvat voimavarojensa mukaan työ- tai päivätoimintaan tai opiskelevat. Arkipäivien toiminta tukee arjen hallintaa ja tuo elämään rytmiä ja merkityksellisyyttä.

Tutustu täältä tarkemmin palveluvalikoimaamme!

Toimi näin!

  • Tutustu Esperin mielenterveys- ja päihdekuntoutujien koteihin. 
  • Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen kanssamme.
  • Ota yhteyttä myös kuntasi edustajaan, halutessasi voimme tavata kaikki yhdessä. 
  • Kysy lisää yksiköiden esimieheltä tai vaihteestamme numerosta 010 4088 000.