Esperi Asumisyksikkö Varikko, Pori

Kuulumisia
Pitsa lauantai ja sunnuntai
24.5.2020

Viikonloppu Varikolla

Lauantaina ja sunnuntaina asukkaat tekivät pitsaa yhdessä ohjaajien kanssa. Sunnuntaina iltapäivällä herkuttelimme poppareilla ja sipseillä.
Helatorstain herkkuja
21.5.2020

Helatorstai Varikolla

Nimen helatorstai alkuperä
Useimmissa kielissä päivän nimi viittaa suoraan juhlan aiheeseen, Kristuksen taivaaseenastumiseen. Suomen kielessä sillä on kuitenkin perinteinen, alkujaan ruotsista lainattu nimi, jonka alkuosa hela viittaa ruotsin kielen pyhää tarkoittavaan sanaan helg. Sana helatorstai on saatu muinaisruotsin sanasta helghathorsdagh, joka merkitsee pyhää torstaita. Suomessa helatorstai oli vielä 1800-luvulla yksi tärkeimmistä juhlapäivistä. Vanhassa maatalouskulttuurissa edeltävän sunnuntain, rukoussunnuntain, ja helatorstain välisinä päivinä, kanttaanpyhinä, kuljettiin kulkueina pelloilla rukoilemassa hyvää satoa. Vanhan kansansanonnan mukaan päivä oli niin pyhä, ettei silloin ruohokaan kasva.
Ruusuja äideille
10.5.2020

Äitienpäivä

Teillä maailman liukkahilla
äiti seuraa lastansa aatoksilla
ja eksyksissä kun harhailemme,
hän huutaa taivasta turvaksemme.

Oi äiti, siunattu on sun virkas!
Se murheen yössä on tähti kirkas
ja lohtu aikojen vaihteluissa
ja itsekkäiss’ elon taisteluissa.
Sun sydämeesi saa liittyä,
sen rakkaudesta saa lämmintä!

Sä, Herra, palkitse äidin vaivat!
Sun taimes hoitoa hältä saivat;
sun suuren lempesi kirkkaudesta
nään säteen äitini katsehesta.

– Sakari Topelius –
Possaripurkki
8.5.2020

Positiivistä palautetta

Olemme Varikolla ottaneet työkavereiden kanssa käyttöön possaripurkin =) Purkkiin kerätään positiivisia asioita työkavereista, joita varmasti jokaisesta löytyy. Tiimipalaverissa kahden viikon välein käymme palauteet läpi. Nyt oli ensimmäinen kerta kun luimme yhdessä palautteet, ja niitä oli kyllä mukava lukea ja saada. Tiimipalaveri päättyi hymyssä suin. Ehdottomasti positiivinen asia tämä possaripurkki <3
Grillimakkaraa ja maissia
4.5.2020

Vappu Varikolla

Varikon asukkaat ja henkilökunta saivat herkutella vappuna grilliherkuilla. Jokaiselle päivälle jotain hyvää=)
Vappupalloja
30.4.2020

Vappuaatto

Varikollakin ollaan vapputunnelmissa, ilmakin on mitä hienoin, aurinko paistaa ja on mukavan lämmintä.
Mukavan rauhallista
28.4.2020

Tiistain touhuja.

Käyty kävelemässä yhdessä asukkaan kanssa, Varikon naapurissa vanhalla hautausmaalla.
Porin vanha hautausmaa sijaitsee Porin ydinkeskustan länsipuolella Maantiekadun varrella. Se on järjestyksessään kaupungin toinen hautausmaa, joka rakennettiin 1809. Hautausmaa jäi pois käytöstä vuoteen 1890 mennessä ja sen korvasi vajaan kilometrin päähän vuonna 1884 valmistunut Käppärän hautausmaa. Vanhoihin sukuhautoihin haudattiin kuitenkin satunnaisesti vielä 1950-luvulle saakka. Hautausmaa otettiin uudelleen käyttöön vuonna 2008, kun paikalle avattiin uurnahauta-alue.[1] Pääosa hautausmaasta on kuitenkin nykyään puistona, historiallisia hautamuistomerkkejä alueella on nähtävissä noin 300.
Reino
24.4.2020

Tassuterapiaa

Tänään on jo toinen kerta, kun ollaan saatu tänne Varikolle vierailevaksi tähdeksi labradorinnoutajanpentu Reino <3
Lauantai
18.4.2020

Lauantain kuulumisia

Lauantaipäivä on kulunut mukavasti aurinkoisessa säässä. Aamu aloitettiin maittavalla mannapuurolla, sitten käytiinkin asukkaiden kanssa kävelyllä ja ostamassa jätskiä. Puoliltapäivin toinen osa talon asukkaista teki maittavaa muusia ja jauhelihakastiketta. Iltapäivällä herkuteltiinkin täytekakulla asukkaan täyttäessä vuosia.
Perjentai
17.4.2020

Perjantai 17.4.2020

Tänään asukkaat yhdessä henkilökunnan kanssa leipoivat herkullista Kinderpiirakkaa. Ja kuten, joka perjantai tänään oli siisteystarkistukset, ja asukkaat olivatkin hienosti siivonneet asuntonsa kuntoon. Näin koronan aikana olemme muutenkin panostaneet yleiseen siisteyteen, ja käsihygieniaan normaalia aktiivisemmin. Ja on hieno huomata, kuinka asukkaat ovat omaksuneet käsien pesemisen tärkeyden.
Katso lisää