Esperi Mielenterveyskuntoutujat 3
Kuvagalleria

Esperi Hoitokoti Böle, Vaasa

Koti mielenterveyskuntoutujille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Kodin kuulumisia

Esperi avaa uuden mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikön Vaasaan. Esperi Koti Böle tarjoaa asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista tukea arjessaan. Lisäksi kodissa tarjotaan tukiasumista. Koti sijaitsee vehreällä ja rauhallisella Bölen asuinalueella.

Aktiivinen arki

Esperi Koti Bölen kuntoutuksen perustana toimivat erilaiset ryhmät, vertaistuki ja turvallinen ympäristö. Ryhmätoiminta on suunniteltu asukkaiden kuntoutumissuunnitelmaa tukevaksi. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen kuntoutumissuunnitelma tavoitteellisen kuntoutumisen tueksi. Aktiivinen ja motivoiva tekeminen tukee osallisuutta ja kuntoutumista. Asukkaiden toimintakykyä ylläpidetään ja edistetään asumisvalmennuksella, jossa asukkaat otetaan mukaan päivittäisiin askareisiin ja asioiden hoitoon. Asumisen tavoitteena on asukkaiden kuntoutuminen kohti itsenäistä asumista. Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Viihtyisä koti

Jokaisen asukkaan käytössä on oma, esteetön huone, wc-/kylpyhuone sekä avarat yhteiset ruokailu- ja oleskelutilat. Koti sisustetaan asukkaiden toiveiden mukaisesti. Yhteistilojen ohella asukkaiden käytössä on viihtyisä piha-alue, jossa ulkoillaan ja vietetään aikaa yhdessä.

Koti Böle sijaitsee viihtyisällä asuinalueella Hiilloskujalla. Palvelut ja monipuoliset harrastusmahdollisuudet löytyvät läheltä. 

Tiedotamme lisää hankkeesta rakennusprosessin edetessä. Kodin valmistuttua järjestämme mahdollisuuden tutustua kotiin avoimien ovien merkeissä.