Esperi mielenterveyskuntoutujat
Kuvagalleria

Esperi Hoitokoti Gröndal, Espoo

Koti mielenterveyskuntoutujille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa. Lisäksi kodeissamme järjestetään tilapäistä asumista teemaviikonloppujen ja kesäleirien merkeissä.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Asumisjakson kesto sovitaan aina yksilöllisesti, asiakkaan tarpeen mukaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Kodin kuulumisia

17.11.2017
8.11.2017
28.10.2017
Esperi Hoitokoti Gröndal sijaitsee Espoon Viherlaaksossa. Gröndal on aikuisten mielenterveyskuntoutujien asumispalveluyksikkö, jossa on yhteensä 21 asukaspaikkaa. Gröndalin asukkaat ovat aikuisia mielenterveyskuntoutujia, jotka tarvitsevat apua arjen toiminnoissa ja oireiden hallinnassa. Gröndal pystyy vastaamaan haastavienkin asiakkaiden tarpeisiin. Hoitokoti Gröndal on ollut toiminnassa vuodesta 1995 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2007.

Aktiivinen arki

Gröndalissa asukkaan omat tavoitteet ohjaavat kuntouttavaa työtä. Gröndal voi olla asukkaalle välivaihe, jonka kautta asukas siirtyy itsenäisempään asumiseen tehokkaan ja tavoitteellisen kuntoutusohjelman avulla. Tehostetun asumispalvelun yksikkönä Gröndal tarjoaa myös pidempiaikaisen kodin sitä tarvitseville.

Toiminnan kulmakivi on kuntouttava hoitotyö kodinomaisessa ympäristössä. Asukas osallistuu hoitoaan koskevaan päätöksentekoon. Hoitotyötä ohjaa jokaiselle asukkaalle laadittava yksilöllinen hoito- ja kuntoutussuunnitelma. Asukkaille järjestetään jatkuvasti mielekästä tekemistä ja heidän toiveet otetaan huomioon.

Turvallinen koti

Hoitokoti Gröndal sijaitsee Viherlaakson ostoskeskuksen kupeessa, lähellä palveluita ja erinomaisten joukkoliikenneyhteyksien äärellä. Sijainti on mainio, sillä läheltä löytyy sekä luontoa että ostosmahdollisuuksia. Ympäristö on kodinomainen ja turvallinen. Ammattitaitoinen henkilökunta on paikalla ympärivuorokautisesti.