Esittely

Esperi Koti Hermanni tuottaa asumispalvelua syrjäytyneille ja syrjäytymisuhan alla oleville päihdeongelmaisille sekä vankilasta vapautuville. Työntekijät ovat paikalla klo 06-00. Yöaikaan asukkaiden turvallisuuden turvaa talossa paikalla oleva vartija. Esperi Koti Hermanni on päihteetön ja tavoite on tukea päihteetöntä itsenäistä asumista. Asuntokotiin voi hakeutua suoraan tai eri viranomaisten kautta. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi joulukuussa 2018.

Tavoitteellista asumista

Toiminta-ajatuksena on, että yhteisön tuella, henkilökunnan läsnäololla sekä noudattamalla yhteisiä ja yhdessä sovittuja toimintaohjeita asukkaat tulevat autetuksi omien voimavarojen käyttöön niin, että heidän elämänlaatunsa on mahdollisimman hyvä. Asumispalveluiden lisäksi Hermannin päiväkeskus antaa mahdollisuuden sosiaaliseen kanssakäymiseen ja inhimillisten perustarpeiden tyydyttämiseen.

Päivätoiminta

Hermanni tarjoaa päihteetöntä elämäntapaa tukevaa toimintaa. Talon asukkailla ja muilla kävijöillä on mahdollisuus mm. viettää aikaa päihteettömässä ympäristössä, osallistua ryhmätoimintaan, käyttää nettiä ja tietokonetta, tavata kavereitaan turvallisesti, saunoa ja pestä pyykkiä, käyttää punttisalia, osallistua virkistystoimintaan, harrastuspiireihin ja retkiin sekä saada työntekijän ohjausta, neuvontaa ja keskustella henkilökohtaisesti asioistaan. 

Viityisä ympäristö

Asuntokodilla on 25 huonetta, joista kaksi sopii lievästi liikuntarajoitteisille. Jokaisella asukkaalla on käytössään valmiiksi kalustettu huone. Sen lisäksi käytössä ovat yhteiset oleskelu- ja keittiötilat, sauna, pyykinpesutila, olohuone ja punttisali.

Kotimme on viranomaisen hyväksymä yksityisten sosiaali- ja terveydenhuoltopalvelujen tuottaja ja merkitty Valveri-rekisteriin.