Esperi Hoitokoti Huuhkajavaara, Kajaani

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

18

helmikuu

2020

Lumilinnat ja musiikin kuuntelu on nasta juttu.

Näin liukkailla keleillä on erilaisen toiminnan aika. Musiikki pääsi parrasvaloihin kun kodissamme kuunneltiin asukkaiden ehdottamaa mielimusiikkia, sen jälkeen oli lämpöä pintaan tuottavan tuolijumpan aika. Vaikka ulkona satoikin melkein vettä, ei se hidastanut toimintaamme, illan pimetessä valoa saadaan takapihalle rakennetulla lumilyhdyllä. Samalla saatiin kuisti siistiksi. Viimeisenä aivosolutkin saivat jumppaa tietovisakysymysten ansiosta.
linna
pelit
Musiikkituokio, taukojumppaa sekä tietovisailua.
piha
Valmis lumilinna ja piha saadaan siistiksi.
nastat
Tulevia ulkoilureissuja varten kodissame varauduttiin asianmukaisesti: nastat ovat nasta juttu!

18

helmikuu

2020

Yhteisiä hetkiä ja läheisen muistamista.

Ystävänpäivän jälkeisissä tunnelmissa on hyvä pysähtyä miettimään läheisyyttä ja sen tärkeyttä meille jokaiselle. Kuten ystävänpäiväkollaasistamme näkee, ovat ystävät ja läheiset todellinen voimavara meille jokaiselle. Kodin asukkailta nousi hienoa huomioita siitä, millaista ystävyys on. Ystävyyttä juhlistimme myös perjantaina 14.2. pidetyillä ystävänpäiväarpajaisilla, joissa jokainen arpa voitti.
ystävät
synttärit
Läheisyyttä on myös syntymäpäivien juhlinta.
palkinto
Kuvassa muutama palkinto: aurinkolasit ja T-paita.
arvat
Jokainen arpa voitti.

14

helmikuu

2020

Ystävänpäivä 14.2.2020

Kodissamme on tänään vietetty ystävänpäivää usealla tavalla. Aamupäivän aikana on asukkaamme ovat osallistuneet leikkimieliseen "ystävänpäivän haastatteluun". Jokainen sai kertoa mm. mitä heidän mielestään ystävyys on ja millaisia ominaisuuksia ystävällä heidän mielestään on hyvä olla. Jokainen sai muistoksi opiskelijan valmistaman koristesydämen. Jokainen oli iloinen yllätyksestä ja kodissamme vallitsi riemukas tunnelma. Kukkiakin tuotiin juhlistamaan tätä päivää.
Ystävänpäivä onkin Suomessa melko tuore juhla, kalenteriin se tuli vasta 1980-luvun lopulla. Ystävänpäivää vietetään Pyhän Valentinuksen kunniaksi, juhlan alkuperästä on hieman kiistelyä ja epäselvyyttä. Valentinuksen tiedetään olleen pyhimys, joita on ollut olemassa useampikin.
Kahvilla kodissamme herkuteltiin hempeitä sydänleivoksia, yövuorolaisen tekemiä kaakaomuffineja sekä makeisia. Näillä herkuilla on hyvä jatkaa kohti iltapäivää ja uusia aktiviteetteja.
ystävä
kukkia
Kukilla voimme juhlista ystävänpäivää ja ne tuovat lähestyvän kevään tunnelmaa.
Näillä saadaan pöytä koreaksi.
Näillä saadaan pöytä koreaksi.
herkut
Leivoksia ja kaakaomuffineita.