Esperi mielenterveyskuntoutujat
Kuvagalleria

Esperi Hoitokoti Ilona, Hämeenlinna

Koti mielenterveyskuntoutujille
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa. Lisäksi kodeissamme järjestetään tilapäistä asumista teemaviikonloppujen ja kesäleirien merkeissä.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Asumisjakson kesto sovitaan aina yksilöllisesti, asiakkaan tarpeen mukaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Kodin kuulumisia

Esperi Koti Ilona tarjoaa asumisvalmennusta seitsemälle nuorelle mielenterveyskuntoutujalle Hämeenlinnassa. Nuorilla on tavoitteena itsenäiseen elämään kuntoutuminen. Asumisvalmennuksen aikana nuori oppii näitä itsenäiseen arkeen ja elämään tarvittavia taitoja. Palveluvalikoimaan kuuluu lisäksi Esperi Koti Ilovuoren tarjoama tehostettu palveluasuminen ja Kotilopalvelun tuottama kotiin vietävä tuki. Ilona on perustettu vuonna 2006. Osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi joulukuussa 2015.

Aktiivinen arki

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet ovat etusijalla, kun kuntoutusta suunnitellaan. Asuminen on tavoitteellista. Arjen taitoja harjoitellaan yhdessä ohjaajan tukemana. Lisäksi asukkailla riittää mielekästä tekemistä ja harrastustoimintaa. Henkilökunta on paikalla aamusta iltaan, yöaikaan toimii puhelinpäivystys.

Viihtyisä koti

Ilona toimii omakotitalossa, jossa on viisi asukashuonetta ja yhteistilat. Asukkaiden yhteisessä käytössä on keittiö, olohuone, tv-huone, sauna, suihku ja wc. Ilonakoti sijaitsee Hämeenlinnassa, Käikälässä kauniin Katumajärven rannalla. Luonnonkauniin miljöön lisäksi läheltä löytyvät monipuoliset liikuntamahdollisuudet ja lähipalvelut. Bussi keskustaan kulkee aivan kodin oven edestä.