Hoitokoti Koskenpääkoti Jämsä talo
Kuvagalleria

Esperi Hoitokoti Koskenpääkoti, Jämsä

Koti mielenterveyskuntoutujille ja ikäihmisille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa. Lisäksi kodeissamme järjestetään tilapäistä asumista teemaviikonloppujen ja kesäleirien merkeissä.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Asumisjakson kesto sovitaan aina yksilöllisesti, asiakkaan tarpeen mukaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Kodin kuulumisia

Esperi Hoitokoti Koskenpääkoti tarjoaa kuntouttavaa ja yksiköllistä ympärivuorokautista asumispalvelua mielenterveyskuntoutujille ja ikäihmisille. Koskenpääkoti tarjoaa kodin 18 asukkaalle. Henkilökunta on paikalla ympärivuorokauden. Hoitokoti on ollut toiminnassa vuodesta 2004 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2011.

Toiminnallinen arki

Laatu, kodinomaisuus ja yhteistyö kuuluvat arkeen. Toimintaa ohjaa yhteisöhoidollinen työote ja jokaisella asukkaalla on omahoitaja. Yhteisöhoidon keskeisin työmenetelmä on henkilökunnan ja asukkaiden muodostama yhteisö, joka tukee kuntoutumista ja hoitoa. Kaikki yhteisön jäsenet osallistuvat yhteisön toimintaan, jossa opitaan ja tehdään yhdessä arjen askareita ja saadaan vertaistukea toisilta. Henkilökunta ohjaa ja kannustaa asukkaita toimintaan.

Yhteisöhoitoa toteutetaan osallistumalla yhteisiin tapahtumiin, kuten ruokailuihin ja kahvihetkiin, juhliin, retkille ja toimintaryhmiin. Koskenpääkodissa asuminen on kodinomaista, viihtyisää sekä toiminnallista!

Viihtyisä ympäristö

Asukkailla on käytössään tilavat huoneet ja kodinomaisesti sisustetut viihtyisät yhteistilat. Koskenpääkoti sijaitsee kauniilla paikalla järven rannalla Koskenpään kylässä. Koskenpäällä on peruspalvelut aivan vieressä, ja kauppaan ja terveyskeskukseen pääsee helposti.