Esperi Mielenterveyskuntoutujat 3
Kuvagalleria

Esperi Hoitokoti Koskikoti, Jämsä

Koti mielenterveyskuntoutujille
Hoitaja
Osaava hoiva ympäri vuorokauden
Kokki
Ravitsevat ja maukkaat ateriat
Siivous
Kattavat kodinhoitopalvelut kuten siivous ja pyykkäys
Naamiot
Monipuolisesti virikkeitä ja harrastustoimintaa
Koti
Turvallinen ja viihtyisä koti

Toiminnallinen arki

Tarjoamme viihtyisän ja turvallisen kodin. Meillä asukas saa juuri niin paljon apua kuin tarvitsee tai haluaa. Päivät rytmittyvät asukkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Yhteistä ohjelmaa on joka päivä. Säännöllisesti kokoontuvissa asukaskokouksissa asukkaat pääsevät päättämään arjen asioista, viikko-ohjelmasta ja toiminnasta.

Erilaiset toiminnalliset ryhmät, arjen askareiden hoito ja monipuolinen harrastustoiminta kuuluvat keskeisesti arkeen. Yhdessä harjoitellaan ja kehitetään itsenäisen elämän edellytyksiä. Lisäksi tarjolla on vertaistukea, ajanvietettä ja seuraa. Koko kodin voimin käydään retkillä, juhlitaan syntymäpäiviä ja vietetään teemapyhiä. Omaiset ja läheiset ovat tervetulleita joka päivä!

Lisäksi asukkaat osallistuvat päivittäin päivä-, työ- tai avotyötoimintaan.

Tavoitteellista asumista

Kunkin asukkaan yksilölliset tarpeet, elämäntilanne ja tavoitteet ovat etusijalla, kun palvelua ja kuntoutusta suunnitellaan. Jokaiselle asukkaalle laaditaan henkilökohtainen palvelu- ja kuntoutussuunnitelma yhteistyössä läheisten ja kunnan edustajan kanssa. Tavoitteena on asukkaiden mahdollisimman itsenäinen elämä sekä työssäkäynti tai opiskelu.

Asukkaita tuetaan tekemään itsenäisiä päätöksiä ja hoitamaan omia asioitaan. Asukkaat käyvät asioilla ja osallistuvat elämään ja harrastuksiin kodin ulkopuolella yksin, ohjaajan kanssa tai ryhmänä. Omaohjaaja motivoi ja ohjaa itsenäisen elämän valmiuksien hankkimisessa. Osallistuminen päivä-, työ- tai avotyötoimintaan suunnitellaan yksilöllisesti niin, että se tukee tavoitteiden saavuttamista.

Lyhytaikainen asumispalvelu

Lyhytaikainen asumispalvelu tarkoittaa tilapäistä asumisjaksoa, jolloin asiakas tulee vaikkapa pariksi päiväksi tai muutamaksi kuukaudeksi asumaan kotiimme. Asumisjakson kestosta sovitaan aina yksilöllisesti. Lyhytaikainen asumispalvelu on hyvä ratkaisu esimerkiksi omaishoitajan loman aikana, lisätuen tarpeen ilmetessä tai elämän murrosvaiheessa.

Myös lyhyemmällä asumisjaksolla oleva asiakas saa meillä yksilöllisen ohjauksen, tuen ja kuntoutuksen. Asiakkaan käytössä on valmiiksi kalustettu huone ja hän voi osallistua kodin monipuoliseen harrastustoimintaan muiden tapaan. Lyhytaikaiselle asumisjaksolle voi tulla lyhyelläkin varoitusajalla esimerkiksi elämän kriisitilanteen yllättäessä.

Varotoimenpiteet

Emme toistaiseksi ota vastaan vierailijoita

Haluamme turvata asukkaamme ja henkilöstömme koronaviruksen aiheuttamilta tartunnoilta. Tämän johdosta emme toistaiseksi ota vastaan ulkopuolisia vierailijoita.

Kodin kuulumisia

Esperi Koskikoti tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista 24 mielenterveyskuntoutujalle Jämsässä. Koskikoti on vahvasti yhteisöllinen ja tarjoaa monipuolista kuntoutustoimintaa. Koti on ollu toiminnassa vuodesta 2010 lähtien, osaksi Esperi-konsernia yritys liittyi vuonna 2011. Koskikoti tarjoaa myös kotiin tuotettavia palveluita kuten kotikäyntejä.

Koskikoti on erikoistunut haastavien asiakkaiden hoitoon. Koskikoti voi vastaanottaa nopeasti ja joustavasti uusia mielenterveyskuntoutujia, akuuteissakin tilanteissa. Arviointijakson jälkeen asukas voi jäädä kuntoutumaan Koskikotiin. Koskikodissa toimitaan kuntouttavalla ja yhteisöhoidollisella työotteella. Jokaisella asukkaalla on omahoitaja.

Mielekäs arki

Laatu, kodinomaisuus ja yhteistyö kuuluvat Koskikodin arkeen. Yhteisöhoidon keskeinen hoitomenetelmä on henkilökunnan ja asiakkaiden muodostama yhteisö. Kaikki yhteisön jäsenet osallistuvat yhteisön toimintaan, jossa opitaan yhdessä ja saadaan vertaistukea toisilta asukkailta. Ammattitaitoinen ja osaava henkilökunta ohjaa ja kannustaa asukkaita toimintaan. Yhteisöhoitoa toteutetaan osallistumalla yhteisiin tapahtumiin, kuten ruokailuihin, juhliin, retkille ja toimintaryhmiin.

Viihtyisä ympäristö

Koskikodissa asukkaat asuvat kodinomaisessa ja viihtyisässä ympäristössä. Koti sijaitsee Jämsänkoskella kauniilla paikalla järven rannalla ja lähellä palveluita, joten kuntoutujat voivat helposti opetella toimittamaan omia asioitaan ja myös terveyspalvelut ovat heidän itsensä saatavilla.