Esperi Hoitokoti Koskikoti, Jämsä

Kuulumisia

Takaisin kodin sivulle

28

helmikuu

2020

Opiskelija ja asukkaat

Mielenterveys-ja päihdetyön opiskelija Jenna.
Opiskelija

Meillä on parin kuukauden ajan ollut lähihoitajaopiskelijana Jenna, kuka erikoistuu mielenterveys- ja päihdetyöhön. Tällä viikolla Jennalla on ollut näyttöviikko ja hän on mm. pitänyt erilaisia ryhmiä. Tällä kertaa mietittiin  yhdessä asukkaiden kanssa asioita, jotka tuottavat iloa. Yhdessä leipovat myös sämpylät ja täyttivät ne. Näin harjoitellaan kodintaitoja ja yhdessä tekemistä. Samalla voi myös miettiä terveellistä ruokavaliota.

 

sämpylä

 

26

helmikuu

2020

Laskiainen

Liusun lausun laskiaista. Pellavia kuin silkinsuonia, hamppuja kuin haiveleita, räätiköitä kuin nurkanpäitä, nauriita kuin nappeja, hyviä jyviä, kovia ohria, huroo!
( Suomalainen kansanruno )
Laskiainen

Laskiaistiistaina pidettiin ulkoilupäivä. Perinteisiä talvilajeja ei nyt harrastettu vaan kisailtiin saappaan- ja tikanheitossa. Päälle juotiin kuumat kaakot vaahtokarkkien kera. Ulkona kiva jo liikkua ja viettää aikaa kun piha on sula. Kevät aurinko hellii jo meitä.

Saappaanheitto
Tikanheitto

 

22

helmikuu

2020

Muistelemispäivä 22.2.2020

Tällä viikolla on vietetty muistelemispäivää , partiolaisten juhlapäivää hieman erilaisissa merkeissä, koko viikko .

Partiolaiset ympäri maailman muistavat ystäviänsä ja sitä, että he kuuluvat suureen kansainväliseen partioliikkeeseen. Tämä on mainio päivä myös muille kuin partiolaisille muistella hyviä ystäviään ja kaikkia itselleen tärkeitä asioita: läheisiä ihmisiä ja merkityksellisiä paikkoja.

Meillä on viikon aikana ollut monenlaista muistamista, läheisiä ja vierailijota. Jalkahoitaja kävi hoitamassa asukkaiden jalat kuntoon, a-killan väki piristi meitä vierailullaan. Paistettiin yhdessä pihalla makkarat ja hörpättiin mehut päälle. Mölkkyäkin pelattiin pihamaalla yhdessä.  Seurakunnasta vieraili pappi pitämässä hartauden ja paikkakunnan eläkeläiset kävivät laulattamassa ja ilahduttamassa juttelullaan asukkaita. Jokainen asukas sai valita kortin, josta sitten keskusteltiin ja muisteltiin menneitä ja haaveiltiin tulevia. Toiminnantäyteinen viikko takana.