Esperi Hoitokoti Majakka, Mikkeli

Kuulumisia
Rypsipelto
26.7.2020

Päiväkävelyllä

Tänä kesänä olemme saaneet ihastella Majakan ympäristön kauniita rypsipeltoja. Näissä maisemissa on hyvä viettää omaohjaaja-aikojakin kävellen ja samalla ajatuksia ja kuulumisia vaihtaen.
mökillä
15.7.2020

Lahdenpohjan mökillä

Heinäkuussa starttasimme autot kohti Lahdenpohjan mökkiä. Mökillä kyselimme asukkailta mikä mökkipäivässä on parasta. Vastauksia saatiin seuraavasti: saunominen ja uiminen, luonto, pihapelit, mukava yhdessäolo, grilliherkut ja mustikoiden poiminta. Mökkipäiviä tullaan vielä tekemään useita, jotta kaikki mukaan haluavat asukkaat pääsevät nauttimaan.
Kesän kivointa tekemistä
22.6.2020

Keskikesän tapahtumia

Majakassa lämmintä Kesäkuuta on vietetty mahdollisimman paljon ulkoillen. Uutena lajina kokeiltiin mm. hulavanteen pyörityskilpailua. Lämpimät kelit ovat jo mukavasti lämmittäneet Saimaan uintikelpoiseksi ja käytämme asukkaita mahdollisuuksien mukaan usein lähirannalla uimassa. Monet asukkaamme käyvät myös itsenäisesti päivittäin lähiseutujen uimapaikoilla. Juhannusta vietettiin perinteisesti grilliherkkuja nauttien ja yhdessä aikaa viettäen. Ilmojen lämmetessä huolehdimme asukkaiden nesteytyksestä tarjoamalla päivittäin wichyä ja ohjeistamalla pitämään huoneissa verhoja kiinni päivän kuumimpina aikoina.
Tuomi kukkii jo
31.5.2020

Alkukesän ajatuksia

Koronakeväästä ollaan selvitty, ja kesä on jo ovella. Olemme panostaneet Esperillä asukkaiden ja työntekijöiden turvallisuuteen arkisissa asioissa. Suomen hallituksen ja STM:n toukokuiset linjaukset on toiminnassamme otettu huomioon. Palvelukeskuksellamme on edelleen voimassa vierailukielto, mutta toukokuun kauniit kelit ovat kuitenkin mahdollistaneet asukkaillemme läheisten tapaamisen ulkotiloissa. Katetut ulkoterassit ovat olleet kovassa käytössä näillä vierailuilla ja Suomen kaunis luontohan avautuu suoraan Majakan ulko-ovista. Toukokuussa pidimme asukkaidemme kanssa jo ensimmäiset pihatalkootkin. Lisäksi liikuntaryhmät ovat painottuneet ulkoiluun. Kädentaidon ryhmä on toiminut pitkin kevättä korona-ohjeistus huomioiden. Kyseinen ryhmä hyvästeltiin kesätauolle herkuttelujen merkeissä. Työtoimintaa pääsemme asteittain ja hallitusti aloittelemaan asukkaillemme kesäkuussa.
Ruusuja
10.5.2020

Aurinkoista äitienpäivää

Lippu salkoon, äideille ruusuja kera onnitteluiden ja kakkukahvit päälle. Siinäpä oiva resepti onnistuneeseen ja ikimuistoiseen päivään.
Vapun kuvia
4.5.2020

Vapun tunnelmia

Majakassa vappua vietettiin herkutellen simalla ja munkeilla. Hyvästä säästä nautimme ulkoillen ja pihapelejä pelaten korona-ohjeistus huomioiden.
Ihanaa juustokakkua
1.5.2020

Lämpimät kiitokset RM-wauhtipyörälle muistamisesta

Majakan henkilökunta kiittää nöyrimmin Mikkelin RM-wauhtipyörää tarjoamastaan kakku ylläristä. Näistä herkuista sai Majakan ohjaajat mukavasti lisävirtaa hoivatyöhön. Kakut oli leiponut mikkeliläinen Ramin konditorio.
Trullikin liitelee meidän ruokasalin katon rajassa.
4.4.2020

Kohti pääsiäistä

Lähiviikkoina Majakan arki on koronaviruksen aiheuttaman uhkan ja poikkeustilan vuoksi hieman muuttunut. Rajoitteista ja turvatoimenpiteistä huolimatta olemme saaneet arjen hyvin sujumaan. Pidämme yllä positiivista tsemppihenkeä ja Presidentin sanoin toteamme: "kyllä tästä selvitään." Pääsiäistä odotellaankin jo innokkaana ja yhteiset tilat koristelimme asiaankuuluvasti.
12.3.2020

Auta suojaamaan läheisesi- vältä käyntejä

Haluamme turvata sekä läheisesi että heitä avustavan henkilöstön hyvinvoinnin ja turvallisuuden. Tämän vuoksi pyydämme toistaiseksi välttämään vierailuja meillä.
Koronavirusaltistusten määrän kasvaessa Suomessa, arvioimme jatkuvasti tilannetta kaikkein korkeimmassa riskiryhmässä olevien asukkaidemme kannalta.
Toivomme sinun toistaiseksi soittavan läheisellesi vierailun sijaan.
Mikäli läheiselläsi ei ole omaa puhelinta, voit keskustella hänen kanssaan soittamalla yksikköömme numeroon 0440292066 (numero yksikön asukaspuheluille)
Pyrimme järjestämään mahdollisuuden yhteydenpitoon oman läheisen kanssa jatkossa joko puhelimitse tai kuvapuhelun avulla.
Mikäli vierailu on läheisesi hyvinvoinnin puolesta tarpeellinen ja toivottava, pyydämme sinua noudattamaan meillä vieraillessasi hyvää käsihygieniaa sekä noudattamaan huolellisesti henkilöstömme antamaa ohjeistusta.
Pahoittelemme asiaa ja toivomme ymmärrystä pyrkiessämme turvaamaan asukkaidemme ja henkilöstömme hyvinvoinnin ja turvallisuuden.


Kiitos avustasi asukkaidemme ja henkilöstömme turvallisuuden varmistamiseksi!


2.3.2020

Laskiaistiistain tapahtuma

Meillä Majassa vietettiin Laskiaistiistaita varsin perinteisin menoin. Lounaan päälle nautimme kahvit kera laskiaispullien. Laskiaispullat olivat tietenkin itsetehtyjä leivontaryhmässämme. Iltapäivää odotettiin antaumuksella, sillä olimme tilanneet Wanhan Tuukkalan tallilta poniajelua. Ponin nimi oli Veda ja urhoollisesti se jaksoi tunnin ajan asukkaitamme ajeluttaa Majakan pihapiirissä. Moni asukas olikin ponikärryjen kyydissä elämänsä ensimmäistä kertaa. Kyllähän se grillikin piti talviteloilta esiin kaivaa ja kauniissa ulkoilusäässä makkara ja kuuma mehu maistui.
18.2.2020

Ystävänpäivän viettoa

Perjantaina 14.2 järjestimme ystävänpäivätanssit Majakassa. Mukaan pyysimme myös naapuriyksikkö Valkaman asukkaat. Tanssilattialla ja kahvipuffetissa riitti tungosta ja tunnelma oli rennon leppoisa.
5.2.2020

Hyvää Runebergin päivää

Majakassa juhlistimme Runebergin päivää jo hieman ennakkoonkin. Sunnuntaina tupaillassa pidimme Runeberg-aiheisen tietovisan. Kysymykset osoittautuivat kimuranteiksi. Kysymyksiä oli kymmenen, joista viiteen löytyi oikeat vastaukset. voittaja palkittiin pienellä palkinnolla. Leivontaryhmässä valmistimme asiaan kuuluvia Runebergin torttuja, joita asukkaat maistelivat Majakka-kokouksen yhteydessä.
24.1.2020

Perjantain Bingoilua

Jos asukkailtamme kysyy, että mikä on mieluisinta yhteistä ajanvietettä, niin vastaus on yksiselitteinen. Sehän on tietysti Bingo. Jotta mielenkiinto tähän jaloon lajiin pysyisi yllä, on meillä tapana ollut jokin mukava pieni palkinto voittajalle antaa.
13.1.2020

Tanssia ja hengen ravintoa

Joulu päättyi meilläkin täällä Majakassa loppiaiseen, jolloin yhdessä keräsimme kaikki Joulukoristeet odottamaan seuraavaa vuotta. Sen verran on vielä kuitenkin mennyttä joulua muisteltava, että yllähän me vielä aaton jälkeen jaksettiin kinkkua sulatella perinteisillä Tapsan tansseilla. Tällä kertaa teemana oli iskelmämusiikki ja se osoittautuikin hyväksi valinnaksi. Tanssin pyörteisiin intoutuivat asukkaat ikään katsomatta. Uusi vuosi vaihtui asukkailla kera nakkien ja perunasalaatin. Tammikuun puolessa välissä pidettiin Majakassa vuoden ensimmäinen hengellinen ryhmä. Osanottajia tähänkin tapahtumaan oli runsaasti.
25.12.2019

Mistä on Majakan joulu tehty?

No sehän on tehty huolellisista jouluvalmisteluista, yhteisistä leivontahetkistä, joululauluista, läheisten tapaamisista, puurojuhlista, kinkusta, laatikoista, aaton odotuksesta ja lahjoista.
Joulukuussa on kiirettä pidellyt niin että heikompia jo hirvittää!! Alkukuusta kutsuimme asukkaidemme läheiset ihmiset perinteisille Joulukahveille Majakkaan. Ohjelmassa oli mm. ohjaaja-Markon koskettava lauluesitys ja lopuksi yhteislaulua. Osallistuimme Mikkelin Tuomiokirkkoseurakunnan organisoimaan mielenterveyskuntoutujien joulujuhlaan. Juhla koostui kauneimmat joululaulut –tilaisuudesta tuomiokirkossa ja seurakuntakeskuksella oli perinteinen puurojuhla. Tuomiokirkkoseurakunta on arvokas yhteistyökumppanimme jo vuosien takaa. He mahdollistavat Majakassa säännöllisin väliajoin pidettävät hengelliset ryhmät ja ehtoollishartaushetket.
Joulupuuroonhan ei tunnetusti kyllästy, joten päätimme järjestää myös Majakan oman puurojuhlan, jossa joulupukkikin kerkesi kiireiltään vierailemaan. Jouluaattona herkuttelimme perinteisellä joululounaalla, lämmitimme asukkaille joulusaunan ja lopuksi avasimme tonttujen jättämät lahjapaketit.
Katso lisää